Kleding voor arme Roemenen

Verenigingen
Stichting ZoBeRo zamelt zaterdag weer kleding in voor de allerarmsten in Roemenië.
Stichting ZoBeRo zamelt zaterdag weer kleding in voor de allerarmsten in Roemenië. (Foto: archief)

MOERKAPPELE/BENTHUIZEN- Stichting ZoBeRo zamelt zaterdag 7 augustus en zaterdag 14 augustus weer kleding in voor de allerarmsten in Roemenië. Komende zaterdag worden kledingstukken van 9.00 tot 11.00 uur verzameld in Moerkapelle aan de Bredeweg 22. De zaterdag erop heeft de inzameling plaats in Benthuizen aan de Doctor Albert Schweitzerlaan, tegenover het winkelcentrum bij de gereformeerde kerk De Hoeksteen. Van 09.00 tot 12.00 uur kunt u daar terecht.

Ook matrassen die nog goed en schoon zijn kan de stichting gebruiken. Voorheen kon u de spullen inleveren in de keet aan de Zegwaartseweg, maar die is helemaal opgeheven.

“We zien uit naar uw komst, heeft u niks om in te leveren een gift is natuurlijk ook van harte welkom”, aldus de stichting. Het bankrekeningnummer is NL87RABO0325944776.

De stichting ZoBeRo is op 7 oktober 1993 opgericht. Ze zamelt geld en goederen in voor de bevolking die onder de armoedegrens leeft, (kinder)ziekenhuizen, scholen, weeshuizen, gehandicapten en ouderenverzorgingshuizen in Roemenië. Eén maal per jaar gaat een transport van ongeveer vijf vrachtwagencombinaties met hulpgoederen vanuit Benthuizen naar Roemenië, die daar worden overhandigd aan de contacten inde plaatsen Bacau, Savinesti en Suceava.