'Een Amsterdammer? Kijk uit wat je doet!' - Heer en mevrouw Dokter 60 jaar getrouwd

  Nieuws
Nel en Wim Dokter kregen ter ere van hun jubileum bezoek van Esther Lagendijk, lid stadsdeelcommissie Noord. (Foto: Rob Beense / foto.beense.nl)
Nel en Wim Dokter kregen ter ere van hun jubileum bezoek van Esther Lagendijk, lid stadsdeelcommissie Noord. (Foto: Rob Beense / foto.beense.nl) (rodi.nl)

NOORD - De heer en mevrouw Dokter uit Amsterdam-Noord waren maandag 30 juli maar liefst 60 jaar getrouwd. Esther Lagendijk, lid stadsdeelcommissie Noord, bezocht het stel om ze namens de gemeente te feliciteren met dit heugelijke feit.
De heer Dokter was in 1956 in dienst en gelegerd in de Ripperdakazerne in Haarlem. Tijdens het stappen ontmoette hij Nel op de Botermarkt. Na enige tijd moest Wim toch echt gaan kennis maken met haar ouders en zij schrokken zich wild; ‘Een Amsterdammer? Kijk in godsnaam uit wat je doet!’ Achteraf hadden ze natuurlijk wel gelijk, want ze traden met z’n ‘drieën’ in het huwelijk op het stadhuis. En hoe moest dat straks met een kind en nog geen huis? Dat huis vonden ze in Amsterdam, in de Weteringbuurt. Daarna heeft het gezin Dokter op zeer veel Amsterdamse adressen gewoond, ondertussen met hun drie kinderen.
Hun zoon John is helaas enkele jaren geleden op 49-jarige leeftijd overleden. Veel te vroeg, dat heeft veel verdriet gedaan. De tijd staat niet stil. Ze hebben vier kleinkinderen gekregen en zelfs twee schatjes van achterkleinkinderen. Met elkaar vieren ze hun 60-jarige huwelijk. Hun kinderen verzorgden een prachtige taart met daarop hun trouwfoto en hun huis in Amsterdam-Noord staat vol met de prachtigste boeketten. Ook namen de redactie van Noord-Amsterdams Nieuwsblad gefeliciteerd!

Meer berichten