Egmondse boyband scoort megahit (satire)

Algemeen
Egmondse sensatie is een muzikale revolutie
Egmondse sensatie is een muzikale revolutie Foto: Ravioli

EGMOND AAN ZEE - Niemand had nog van ze gehoord, maar plots waren ze daar: de Co-Fit Boys uit Egmond aan Zee. Vier fitte Egmondse jongens van 19 scoren namelijk een wereldwijde megahit met het nummer ‘Social Distancing’. Is hier sprake van een eendagsvlieg - het spreekwoordelijke toppunt van vergankelijkheid - of zijn deze ‘boys’ een blijvertje? Muziekkenners spreken al voorzichtig van een revolutie in muziekland. ‘’Een nieuw tijdperk, een nieuw muzikaal normaal’’, meent muziekwetenschapper Karel Kenner, die zelfs spreekt van een gloednieuw genre: Grapper House.

Rubriek: Satire met Michel Ranzijn en Ravioli

De Co-Fit Boys vormen een Nederlandse boyband uit Egmond aan Zee, die is opgericht in maart 2020 en bestaat uit Niels, Jan, Frits en Rob. Gedreven door grote ambities en een ongetemperde passie voor muziek schreven zij onlangs het nummer ‘Social Distancing’. Het maakt de tongen flink los. Criticasters menen namelijk dat het nummer te veel lijkt op ‘Everybody’ van de Backstreet Boys. ‘’Wij zijn knapper’’, reageert hoofdzanger Frits en gaat verder niet inhoudelijk in op de kritiek.

Hitmachine

De Backstreet Boys hebben sinds de jaren negentig jarenlang hit na hit aan elkaar geregen. Is eenzelfde toekomst weggelegd voor de Egmondse sensatie? Volgens Karel Kenner wel. ‘’Ze hebben alles in huis om in de voetsporen te treden van deze jongens.’’ Frits blijft, ondanks opdringerige meisjes voor zijn huis, bescheiden. ‘’We gaan het wel zien. We genieten nu nog heerlijk van het huidige succes.’’ De Co-Fit Boys treden voorlopig nog niet op, dus koop vooral geen kaarten.

Let op: satire is een kunstvorm waarbij op humoristische wijze maatschappijkritiek (of een knipoog) wordt gegeven. Dat kan via ironie, sarcasme en andere vormen van taalkunst. Meer satirisch nieuws uit Echtmond? Check deze van vorige week..