satire

Politiek vluchteling aangespoeld op strand

Algemeen
'Bestorming' van het strand
'Bestorming' van het strand Foto: Ravioli

EGMOND AAN ZEE - ‘’Wat is dat nou weer?’’, vroeg de 6-jarige Beau Deth uit Egmond aan Zee zich af. De kleine Beau, die op een gestolen fiets rondreed, kon zijn ogen niet geloven toen hij zag dat politiek vluchteling Donald Trump via een rechtse zeestroming was aangespoeld op het strand van Egmond. Hij had zeeën van tijd maar uiteindelijk is Trump nat gegaan. Terwijl de mond van Beau zowat het zand raakte van verbazing, kon Donald niet wachten tot hij zijn verblijfsvergunning zou krijgen. Geruchten gaan nu dat hij tijdelijk in de Vuurtoren woont. ‘’It’s a great tower. Amazing.’’

Rubriek: satire met Michel Ranzijn en Ravioli

Trump is nat gegaan

De overtocht via zee vond de Amerikaanse president maar een link(s)e soep. ‘’It’s a wild sea (NN), you know’’, pruttelt Donald terwijl hij tevergeefs zijn Twitter-account probeert te openen. ‘’This company has too much power’’, voegt hij hier aan toe. Globaal gezien heeft hij gelijk, maar dat woord kan Trump nu even niet meer horen.

Trump Lighthouse Tower

Donald is amper gearriveerd en spreekt direct al - met Beau’tje bij de hand kijkend naar de vuurtoren - zijn politieke ambities uit over Egmond: ‘’Look son. This lighthouse. This Van Speyk lightouse is great. Make Egmond great again. We’re fighting for the Voorstreet, not Wall street.’’ De ogen van Beau Det worden steeds groter. ‘’Dit is de droom.’’ Dromen of niet, toch nog positief nieuws want de gestolen driewieler bleek van een klein grijs vrouwtje. Ze heeft deze terug in haar bezit en is blij dat ze weer rond kan crossen.

Let op

Let op: satire is een kunstvorm waarbij op humoristische wijze maatschappijkritiek (of een knipoog) wordt gegeven. Dat kan via ironie, sarcasme en andere vormen van taalkunst. Scherpzinnige humor verpakt in een verzachtend jasje.

Meer satirisch nieuws van woordtovenaar Michel Ranzijn en visueel magiër Ravioli? Check hier hoe het gaat met de ‘vaczeenaties’ in Egmond..