Lezers schrijven

  Nieuws
(Foto: aangeleverd)
(Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

Voortbestaan museumhoeve Overslot onderwerp in verkiezingsdebat dorpshuis Hanswijk

De Bergense gemeenteraad heeft onlangs ingestemd met een motie om o.a. € 140.000,-- te reserveren om fase 2 van haar plannen voor het Slotkwartier gestalte te kunnen geven. Dit bedrag bestaat uit: € 10 .000 voorbereidingskosten voor een jaar, € 10.000 adviseurkosten algemeen voor een jaar, € 50.000 architectkosten, € 35.000 leges e.d. en € 35.000 adviseurkosten subsidie voor een jaar. En dit is nog maar een fractie van de kosten van de gehele planfase 2 van € 804.000,--. Voor planfase 1 geldt ongeveer hetzelfde € 756.000,-- waarvan € 50.000,-- voor adviseurs. (bron: Definitieve kaders na zienswijzen motie op 19-12-2017 en raadsbesluit op 1-2-2018)
Als deze plannen doorgezet gaan worden zal het doek definitief vallen voor museumhoeve Overslot! Dus geen mooie concerten meer op de zondagmiddag, nooit meer met de (klein)kinderen naar het schelpenmuseum, geen zeventiende eeuws rariteitenkabinet met unieke museale collecties, geen permanent wisselende tentoonstellingen over de unieke meer dan 1000 jarige kunstgeschiedenis van de Egmonden, en dus ook geen 10.000 tevreden bezoekers per jaar meer uit binnen en buitenland, maar…. u krijgt daar dan wel een 'Authentiek Thema Restaurant met terras' in de sfeer en ambiance van de middeleeuwen voor terug!
“Wij zien een dergelijk restaurant als een waardevolle toevoeging op het bestaande horeca aanbod in de hele gemeente Bergen en passend voor de sfeer en het totaalaanbod in dit gebied aldus de initiatiefgroep" (bron: definitieve kaders na zienswijzen motie op 19-12-2017 en raadsbesluit op 1-2-2018)
Bestuur en vrijwilligers van museumhoeve Overslot, dat als burgerinitiatief inmiddels al twintig jaar op eigen kracht, zonder een cent subsidie, maar met hulp van een grote groep vrienden, in het Slotkwartier actief is, en uitgegroeid is tot dé culturele ontmoetingsplek van Egmond en omstreken, vinden € 140.000,-- gemeenschapsgeld uitgeven alleen maar om een restaurant in de nabije toekomst eventueel mogelijk te kunnen maken wel erg veel geld. Wat ons betreft kan dat beter besteed worden! Als de nieuw te kiezen raad besluit om de museumhoeve open te laten, kunnen ze zo al minimaal € 140.000 bezuinigen. Dan zou een fractie van dit bedrag al voldoende zijn om bijvoorbeeld in Overslot verwarming te realiseren, zodat we jaarrond open kunnen blijven, en daar kunnen wij dan weer nog meer mensen heel blij mee maken!
Op 21 februari is er een verkiezingsdebat in Dorpshuis Hanswijk te Egmond aan den Hoef. Wij vragen de verschillende politieke partijen zich uit te spreken of zij voor museumhoeve Overslot kiezen of liever een Authentiek Thema Restaurant op die plek willen. We roepen iedereen die museumhoeve Overslot een warm hart toedragen hier hun stem te laten horen, en we hopen dat onze volksvertegenwoordigers hier eindelijk eens goed naar gaan luisteren!
Bestuur en vrijwilligers museumhoeve Overslot
Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef

Meer berichten