Vrijwilligers in `tHuis Lioba genieten - 'We kunnen best nog wel wat versterking gebruiken'

  Nieuws
Gonny Rasch-Rodenburg en Gerard Rozemeijer genieten van hun vrijwilligerswerk bij ‘tHuis Lioba. (Foto: Richard Rood)
Gonny Rasch-Rodenburg en Gerard Rozemeijer genieten van hun vrijwilligerswerk bij ‘tHuis Lioba. (Foto: Richard Rood) (rodi.nl)

EGMOND-BINNEN - 'tHuis Lioba bevindt zich in een mooie, recent verbouwde vleugel van het historische Liobaklooster. Het biedt een tijdelijk verblijf aan ongeneeslijk zieke mensen. Een verblijf om te herstellen van behandelingen, om tot rust te komen, te bezinnen en om mantelzorgers een adempauze te geven. De gasten worden 24 uur per dag bijgestaan door een grote groep vrijwilligers, die optreden als gastvrouw en gastheer.
Gonny Rasch-Rodenburg uit Uitgeest en Gerard Rozemeijer uit Heiloo zijn sinds de opening in het voorjaar werkzaam als vrijwilliger in 'tHuis Lioba. "Het is geweldig om te doen", vertellen ze. "Het is heel dankbaar werk. Fijn om dit te kunnen en mogen doen. Je geeft een stukje geluk aan anderen. We komen altijd blij thuis als we hier geweest zijn."

Versterking

Het gevoel dat Gonny en Gerard bij hun vrijwilligerswerk hebben geldt voor de hele ploeg van rond de veertig vrijwilligers. "Dat durf ik wel te zeggen", aldus Gerard. "Er zijn eigenlijk bijna geen afhakers. Iedereen draait twee diensten van vier uur per week, dat is belangrijk voor de continuïteit Met meerdere diensten per dag en een nachtdienst heb je toch zes personen per etmaal nodig. En eigenlijk willen we liever dienst doen in teams van twee. Vooral als er meerdere gasten tegelijk zijn. We kunnen dus zeker nog wel wat versterking gebruiken."
Geweldige plek

"Het is een geweldige plek om te werken", vult Gonny aan. "De stilte valt als het ware over je heen als je hier binnenkomt. De sfeer is gewoon heerlijk. Onze gasten vinden dat ook. Iedereen is blij verrast. Ze vinden hier een stukje rust en ontspanning en gaan het naderende einde accepteren. Daarin vinden ze veel rust. " De werkzaamheden van de gastheren en gastvrouwen zijn heel divers. "Schoonmaken, wassen, koffie zetten, eten bereiden", somt Gerard op. "En ga zo maar door. Je helpt de gasten eigenlijk met alles. Sommigen vinden het ook gewoon gezellig om met een kopje koffie lekker te kletsen of zijn op zoek naar een luisterend oor. En ook daar zijn we voor."
Vrijwilliger worden

Wie eens rond wil kijken, kennismaken, sfeer proeven en beslissen of dit vrijwilligerswerk je aanstaat is welkom op vrijdag 9 maart tussen 14.00 en 17.00 uur. " Je hoeft geen zorgachtergrond te hebben, we geven trainingen en cursussen waarin je leert wat je nodig hebt voor dit werk legt locatie manager Marjolein Verkoijen uit. "'tHuis Lioba biedt vriendelijke, veilige en vertrouwde zorg aan mensen die ongeneeslijk ziek zijn, op een prachtige locatie op het terrein van het Liobaklooster. En daar hebben we jou bij nodig! Voel je welkom voor een oriënterend bezoek. Niet alleen de gasten genieten van hun verblijf in 'tHuis Lioba, ook de vrijwilligers hebben het er naar hun zin."
'tHuis Lioba, Herenweg 85, 1935AH Egmond Binnen, 06 12408072 - www.thuis-lioba.nl

Meer berichten