Soloconcert fado-zanger Lameirinhas

  Nieuws
Lameirinhas. (Foto: aangeleverd)
Lameirinhas. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

BERGEN AAN ZEE - Lameirinhas, begenadigd componist en tekstschrijver, is als meeslepend fado-zanger en gitarist een van de iconen van de wereldmuziek in Nederland. Donderdag 26 april geeft hij een soloconcert in het Vredeskerkje in Bergen aan Zee. Aanvang is 20.00 uur.

Lameirinhas zingt en speelt naast ontroerende en romantische nummers, waaronder ‘Als de liefde niet bestond’ van Toon Hermans, veel eigen songs uit zijn voorstelling ‘7’. Hij onderzoekt op luchtige wijze en met zelfspot de zeven klassieke zonden en deugden in zijn leven en dat van anderen, zoals bijvoorbeeld hebzucht, ijdelheid en woede. De zachtaardige zanger ontwikkelde in de loop der jaren een eigen stijl: een combinatie van fado met invloeden uit samba, jazz en pop.
Lameirinhas brengt naast zijn gitaar een ukelele ook een cavaquinho mee, waarmee hij de fado ook deze keer benadert zoals alleen hij dat kan: met hart en ziel. Het volgende concert is in het kader van de 4 mei-herdenking: zangeres en gitariste Niki Jacobs en ensemble spelen onder anderen delen uit de Mauthausen Cyclus van Mikis Theodorakis. Aanvang 16.30. Info & reserveren: via kaartverkoop@kunstgetij.nl. of 06 50584308. Kaarten ook aan de zaal zolang de voorraad strekt en bij de Eerste Bergensche Boekhandel. Voor alle informatie: kijk op www.kunstgetij.nl of www.vredeskerkje.nl.

Meer berichten