Week van de Vitaliteit en Nationale Sportweek

  Nieuws
Week van de Vitaliteit en Nationale Sportweek
Week van de Vitaliteit en Nationale Sportweek (rodi.nl)

EGMOND AAN ZEE - In de derde week van september is voor het vierde jaar een Week van de Vitaliteit . Deze week is bedoeld voor werkend Nederland. Het gaat om fysiek vitaal zijn maar ook mentaal en waar het gaat om de omgeving en over eigen zingeving. Het wil mensen helpen om meer arbeidsgeluk (en arbeid mag wat ons betreft breed gezien worden) te ervaren.

Als mensen vitaler zijn heeft dat in de eerste plaats veel voordelen voor henzelf, levert het voor het bedrijf, gezin en samenleving veel op omdat vitale mensen beter presteren. Daarnaast vermindert het kosten in de zorg en bespaart het kosten van ziekteverzuim. In deze week is er veel aandacht voor het nemen van de eigen regie voor de vitaliteit. Mensen hebben zelf invloed op hun vitaliteit en werkgeluk. Dat is iets anders dan dat ze zelf verantwoordelijk zijn voor hun gezondheid. Vitaal kun je ook zijn als je te maken hebt met fysieke, emotionele en sociale uitdagingen in je leven. Op verschillende plaatsen in Nederland wordt er binnen of buiten bedrijven aandacht gevraagd voor vitaliteit en worden activiteiten georganiseerd die er mensen willen ondersteunen in hun werken aan vitaliteit. Het bijzondere is dat diezelfde periode ook de Nationale Sportweek is. Een mooie combinatie.

Sponsoractie

Ook in Egmond wordt er op verschillende plaatsen aandacht aan besteed. Sandy van der Horst, Gezond en Fitter voedingscoach en Marian van ’t Klooster van Mindful Run Egmond organiseren op 19 september een speciale Zonsondergangs Mindful Run strandloop, waarbij aandacht is voor voeding. We gaan wat (hard)lopen, we proeven van het buiten zijn, onze gezondheid en van wat Sandy ons opdient. Geschikt voor wandelaars en beginnende en gevorderde hardlopers (en proevers natuurlijk ). Je moet wel het strand opkunnen! 19 september van 19.00 – 20.30. Start bij De Kronkel (bij de KNRM/ ERB/ Pinck). Kosten: 15 euro (waarvan 7,50 € voor ‘Danny doet het’(sponsoractie voor Heliomare), 7,50 voor De Klok en Bes (voor verdeling sluiten we aan bij andere acties in het dorp). Zo werken we niet alleen aan de eigen gezondheid, maar steunen we ook anderen in hun uitdagingen in het leven!
Opgeven via: Sandy van der Horst: 06 46 43 42 26, info@gezondenfitter.nl en Marian van ’t Klooster: 0619135113, info@mindfulrunegmond.nl

Meer berichten