Nieuwbouw Plantage bereikt hoogste punt

  Nieuws
Nieuwbouw Plantage bereikt hoogste punt
Nieuwbouw Plantage bereikt hoogste punt (rodi.nl)

BEVERWIJK - Het hoogste punt van de bouw van het eerste deelplan van Plantage 4 & 5 is bereikt. De bouw startte afgelopen oktober en is onderdeel van de grootschalige ontwikkeling van de wijk Kuenenplein-Plantage.

Plantage 4 & 5 telt in totaal 101 woningen: rijwoningen, beneden - en bovenwoningen (zogenaamde bebo’s) en appartementen. Het plan is onderverdeeld in drie deelplannen. De bouw verloopt zeer voorspoedig en naar verwachting wordt het eerste deelplan, met in totaal dertig woningen, in mei komend jaar opgeleverd. Voor de herontwikkeling van de wijk is gekozen voor een eigentijdse knipoog naar de architectuur van de jaren vijftig van de vorige eeuw. Ten opzichte van de architectuur uit bijvoorbeeld de jaren dertig is de architectuur uit de jaren vijftig minder uitbundig. Maar als je goed kijkt is de architectuur uit deze tijd zeker niet abstract en zonder detail. In de gemetselde gevels zijn veelal nuanceringen te vinden door toepassingen van bijvoorbeeld speklagen, plintstenen, afwijkende verbanden en accentstenen.

Planning
Deelplan 2 omvat 22 woningen: rijwoningen en bebo’s. Verwacht wordt dat in het najaar van 2019 de bouw kan starten en dat de woningen in het voorjaar van 2020 opgeleverd worden. Als laatste is het de beurt aan deelplan 3, bestaande uit 49 appartementen. Verwacht wordt dat de realisatie hiervan eveneens in 2019 start en dat de appartementen in het najaar van 2020 worden opgeleverd. De uiteindelijke start van deelplan 2 en 3 is afhankelijk van de voortgang en oplevering van de woningen in deelplan 1, de verhuizing van bewoners uit bestaande bebouwing naar de nieuwbouw, de sloop van diezelfde bestaande bebouwing en de aanleg en reconstructie van de nutsvoorzieningen rondom de bestaande bebouwing. De woningen zijn in handen van Pré Wonen. Faro Architecten uit Lisserbroek heeft het plan ontworpen en Smit’s Bouwbedrijf uit Beverwijk is de ontwikkelaar en aannemer van het project. Op de website www.kpmijnstek.nl is meer informatie over het project te vinden. (FOTO: AANGELEVERD)

Meer berichten