Half miljoen euro uit Helders steunfonds voor horecaondernemers en detailhandel

Algemeen
Horecaondernemers worden financieel geholpen.
Horecaondernemers worden financieel geholpen. (Foto: Archieffoto RM)

DEN HELDER - De coronacrisis heeft een zeer grote impact op de Nederlandse samenleving. Dat geldt ook voor de gemeente Den Helder. De Rijksoverheid heeft verschillende regelingen om ondernemingen en organisaties financieel te helpen. Daarnaast helpt de gemeente hen met 2 miljoen euro van het Helders Steunfonds.

Voor winkel- en horecaondernemers is een half miljoen euro beschikbaar. Het geld is voor een tijdelijke regeling die ondernemers in het stadshart en de winkelcentra tegemoetkomt in de huisvestingskosten.

Belang

Zo wil de gemeente voorkomen dat ondernemers in de detailhandel en horeca de deuren moeten sluiten vanwege de coronacrisis. Dat is niet alleen van belang voor de inwoners maar ook voor bezoekers en toeristen in de stad. De verwachting is dat dit ook een bijdrage levert aan behoud van werkgelegenheid bij deze bedrijven.

Meer informatie

Meer informatie over de regeling en wijze van aanvragen is te vinden op www.denhelder.nl/ondernemers. De gemeente doet ook een beroep op de huurder en verhuurder. De crisis raakt iedereen en daarom stelt de gemeente voor om ieder een derde deel te betalen. Met deze inzet van middelen kan gezamenlijk verantwoordelijkheid worden genomen om de positieve ontwikkeling van de Den Helder vast te houden. Om leegstand van winkelpanden te voorkomen en Den Helder aantrekkelijk en levendig te houden.

Ook voor winkeliers is geld beschikbaar.