Historie Den Helder in prachtig boek gevangen

Algemeen
Vlootdagen 1966, in de rij voor een vaartochtje met de sleepboot.
Vlootdagen 1966, in de rij voor een vaartochtje met de sleepboot. (Foto: aangeleverd)

DEN HELDER - Een nieuwe uitgave in de Historische reeks van de Helderse Historische Vereniging verschijnt 18 novembner a.s. Het boek met de titel: Den Helder op 53° Noorderbreedte is geschreven en samengesteld door Rens Schendelaar, bevat ruim 200 pagina’s en is rijk geïllustreerd.

In het boek wordt de historie van Den Helder, Huisduinen en Julianadorp beschreven in niet minder dan honderd hoofdstukken. De onderwerpen variëren van de oudste archeologische vondsten in Julianadorp tot de huidige stadsvernieuwing in het centrum. Maar ook onderwerpen als Helderse topsporters met Edith Bosch en Jorina Baars, en de bands G’rage en Van Dik Hout worden in het boek beschreven.

Schendelaar heeft al diverse boeken op zijn naam. Waaronder de bekende werken Den Helder in de Tweede Wereldoorlog 1940-1945 en Van Willemsoord tot Marinebedrijf 1812-2012.

Waar te koop?

Den Helder op 53° Noorderbreedte is vanaf 18 november voor 20 euro te verkrijgen bij de Bruna te Den Helder, De Schooten en Julianadorp en bij boekhandel Plukker in Schagen. Leden van de Helderse Historische Vereniging krijgen korting op de aanschafprijs via de boekverkoop van de vereniging www.heldersehistorischevereniging.nl