Vijf titels voor Budocentrum Julianadorp

JULIANADORP - Liefst vijf sporters van Budocentrum Juliandorp legden zaterdag 16 maart beslag op de NK titels Jiu Jitsu. Daarnaast werden er diverse prijzen in de wacht gesleept tijdens het 10e Colin Kist toernooi waaronder een mooie gouden medaille.

Yasmina Hooijmans, 14 jaar, werd vorig jaar ook al Nederlands Kampioen op het onderdeel Jiu Jitsu Fighting. Dit jaar kwam ze daarnaast ook uit in het NK Newaza systeem. En ook daar pakte ze een gouden plak. Yasmina liet met een prachtige combinatie aan technieken zien dat ze haar titel nog een jaar mag dragen. Clubgenoot en trainingsmaatje Gillian van Genderen, 15 jaar, liet tegen een zeer ervaren tegenstander met internationale wedstrijd ervaring zien dat hij ook heel wat in huis heeft. De partij leverde hem een tweede plaats op.

Ook Manon Visser, 19 jaar en Rianne Toorenburg, 24 jaar, werden Nederlands Kampioen in het Newaza systeem. Rianne liet net als Gillian zien dat ze zich ook zeer goed redt tegen tegenstanders van internationaal niveau. Zij vocht haar beslissende partij in de categorie Fighting tegen de viervoudig wereldkampioen. De wedstrijd ging gelijk op tot aan de laatste 5 seconden die in het voordeel van de wereldkampioen uitviel. Een prachtige tweede plek dus, die niet onder doet voor haar gouden plak.

Voor de twee jongste deelnemers, Mike Tuin, 11 jaar en Woud van den Berg, 11 jaar, was het de eerste keer dat ze zouden strijden in de categorie – 15 beginners. Beide lieten in elke fase van de wedstrijd zien dat ze perfecte technieken beheersten. De jongens moesten ook tegen elkaar, wat altijd een bijzonder moment is voor trainingsmaatjes. Woud ging naar huis met een gouden medaille en Mike met een bronzen medaille.

Meer berichten