(Foto: FRANK VAN DER BURG)

Vissen is gezond

DEN HELDER - Een op de zeven kinderen tussen de 4 en 14 jaar speelt vrijwel nooit buiten blijkt uit onderzoek van Jantje Beton. Vissen is spannend en gezond, het brengt de jeugd in beweging. Het is echter wel belangrijk dat kinderen voorzichtig met de gevangen vissen omgaan en weten wat ze doen. Daarom geeft Sportvisserij MidWest Nederland samen met hengelsportverenigingen vislessen op de basisschool. Maar ook de hengelsportverenigingen bieden cursussen aan om kinderen goed te leren vissen.

Jaarlijks krijgen meer dan 4000 leerlingen van groep 6, 7 en 8 in MidWest Nederland visles. Goed opgeleide VISmeesters geven een biologieles over de flora en fauna onder water. Daarnaast leren ze de kinderen voorzichtig met de vis om te gaan zodat de vis niet beschadigd. Na de theorie gaan de kinderen naar buiten om met vrijwilligers van hengelsportverenigingen te vissen. Kinderen ervaren hoe fijn het is om buiten aan de waterkant te zijn. De meeste hengelsportverenigingen bieden allerlei activiteiten voor de jeugd aan. Na de visles kan de jeugd daar een vervolgcursus doen. Maar de verenigingen bieden ook cursussen roofvissen of een weekend kamperen om karpers te vangen. Vissen werkt voor veel kinderen rustgevend, even geen games of YouTube maar lekker in beweging komen in de buitenlucht. In de stad of bebouwde kom zijn prachtige vissen te vangen.

VISpas

Om te mogen vissen is veelal een VISpas nodig. Deze is online te bestellen. Met de VISpas ben je meteen lid van een hengelsportvereniging. Hengelsportverenigingen zorgen voor goed viswater met een mooi visbestand en organiseren activiteiten voor hun leden. Meer weten over vissen, vislessen of een hengelsportvereniging in de buurt? Kijk dan eens op de site van Sportvisserij MidWest Nederland.

Meer berichten