Aoife en met haar vader Mick O'Brien.
Aoife en met haar vader Mick O'Brien. ((Foto: ))

Irish songs and tunes in Huisduinen

DEN HELDER - In het kerkje van Huisduinen aan de Badhuisstraat 26 staat donderdag 7 november om 20.00 uur weer een prachtig afwisselend en speciaal concert op het programma.

Er is muziek te beluisteren op fluit, whistles, gitaar, fiddle, concertina, bodhran, en ierse bouzouki. In het voorprogramma worden een paar prachtige songs vertolkt.

In het voorprogramma staan Noord-Hollandse musici deels afkomstig uit de band Kilshannig: Frans (zang, bouzouki, gitaar), Louis (concertina, whistles, bodhran) en dochter Daphne Kouwets (fiddle), met organisator Loes Bakker (fluit, whistles). Zij wisselen songs af met tunes, om het publiek op te warmen voor het hoofdprogramma: Brendan Mulholland (fluit), Aoife Ní Bhriain (fiddle) en Mick O'Brien (pipes, fluit, whistles).

Oversteek

Deze muzikanten maken op de vrijdag na het concert de oversteek naar Texel voor workshops en concerten/sessies tijdens Vliers op Texel 2019. Dit betreft een jaarlijks terugkerend workshopweekend in Artex Kunstencentrum in Den Burg op Texel.

In de folk-concerten die al eerder plaatsvonden in het kerkje van Huisduinen was het altijd genieten van vakbekwame folk-muzikanten en stevige, in de traditie gewortelde, luistermuziek. Dat is deze keer ook zeker weer het geval!

Reserveren van de kaarten is gewenst (12,50, aan de deur 15,-) via loesbakker@gmail.com.

Meer berichten