Spannende zoektocht met markante karakters - Beleef verleden Den Helder met Dorus Rijkers en Napoleon

  Nieuws
Napoleon en Dorus Rijkers hebben een belangrijke rol in de geschiedenis van Den Helder gespeeld. (Foto: aangeleverd)
Napoleon en Dorus Rijkers hebben een belangrijke rol in de geschiedenis van Den Helder gespeeld. (Foto: aangeleverd) (rodi.nl)

DEN HELDER - Het Reddingmuseum en Fort Kijkduin slaan woensdag 24 oktober de handen ineen met een leuke samenwerking in de herfstvakantie. Op deze dag staan Opa Dorus Rijkers en Napoleon bij de musea klaar om kinderen te helpen met een spannende zoektocht.
Beleef het verleden en ga op zoek naar de tien belangrijkste gebeurtenissen uit de geschiedenis van Den Helder. Ontdek dat geschiedenis leuk kan zijn! Deelnemers ontvangen bij aanvang een kaart met een historische tijdlijn waar ze de ontbrekende gegevens moeten invullen om de tijdlijn compleet te maken. De antwoorden zijn na goed zoeken in beide musea te vinden.

Dorus Rijkers

Hulp nodig bij de zoektocht en het maken van de historische tijdlijn? Ga dan mee met de rondleidster in het Reddingmuseum. Zij kan van alles vertellen over het reddingwezen en ‘opa Dorus Rijkers’ in het Reddingmuseum. Dorus Rijkers is een van de bekendste redders van schipbreukelingen uit de Nederlandse geschiedenis. Hij kwam uit Den Helder en redde de levens van meer dan vijfhonderd drenkelingen. Dorus laat in het museum zien hoe hij levens redde. Als je hiermee klaar bent kun je nog de windtunnel en de vaarsimulator uitproberen in het museum of gewoon lekker rondlopen.
Tijdlijn

In Fort Kijkduin is het Napoleon die je meeneemt door het fort. Wat deed hij in Den Helder en waarom liet hij het fort bouwen? Hij vertelt het zelf en de informatie komt dus uit de eerste hand. Na de rondleiding met Napoleon ga je verder met maken van je tijdlijn, zodat je aan het eind van je bezoek een volledige tijdlijn hebt van historische gebeurtenissen in Den Helder. Zoektocht afgemaakt? Dan kun je gaan kijken bij het aquarium of het fort verder ontdekken. Dinsdag 23, woensdag 24 en donderdag 25 oktober vanaf het begin van de middag is er een bijzondere duiker aan het werk in Fort Kijkduin, hij schildert namelijk onder water!
Deze spannende zoektocht kost € 10,- en hiervoor kunnen kinderen woensdag 24 oktober dus zowel het Reddingmuseum als Fort Kijkduin bezoeken tussen 10.00 en 17.00 uur. Kinderen van 3 jaar en jonger krijgen gratis toegang. Kaarten zijn online te verkrijgen via www.fortkijkduin.nl/kaarten-bestellen, maar kunnen tevens bij de receptie van het Reddingmuseum en Fort Kijkduin gekocht worden. Zie voor meer informatie: www.reddingmuseum.nl en www.fortkijkduin.nl

Meer berichten