Raadslid Chris Segerius overleden

Algemeen
Chris Segerius.
Chris Segerius. (Foto: Rodi Media/IH)

ENKHUIZEN - Chris Segerius, de man die in zijn eentje meedeed zonder partij tijdens de gemeenteraadsverkiezingen Enkhuizen en ook nog één zetel wist te bemachtigen, is overleden op 78-jarige leeftijd. Dat heeft de gemeente Enkhuizen bekendgemaakt, waar hij plaats zou nemen in de raad. Omdat Segerius de enige kandidaat was op de lijst waarmee hij meedeed aan de gemeenteraadsverkiezingen, wordt zijn plaats in de raad niet door iemand anders ingenomen.

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen wist Segerius te verrassen door genoeg stemmen te krijgen om twee zetels te bemachtigen. Echter moest hij één zetel inleveren omdat hij de enige kandidaat was op de kieslijst. Hij besloot zichzelf voornamelijk kandidaat te stellen voor één specifiek onderwerp: het openbaar maken dat recreatiegebied Enkhuizerzand ten onrechte voor veel te weinig geld van de hand zou zijn gedaan.

Blog

Jaren schreef Chris Segerius, onder zijn echte naam Pim, op zijn blog berichten over Enkhuizen en uiten hij meningen over het bestuur. Dit deed hij op de website www.pimsep.com. Pimsep staat voor ‘Pim’s Eigen Persdienst’, dat zich alleen maar bezig houdt met nieuws dat Pim interessant vindt. 

De redactie wens alle familie, vrienden en nabestaanden veel sterke toe.