Denk mee over plek voor Tiny Houses -

  Nieuws
Wordt Enkhuizen straks een aantal Tiny Houses rijker? Deze impressies zijn slechts een illustratie. (Foto's aangeleverd)
Wordt Enkhuizen straks een aantal Tiny Houses rijker? Deze impressies zijn slechts een illustratie. (Foto's aangeleverd) (rodi.nl)

ENKHUIZEN - Wordt Enkhuizen straks een aantal Tiny Houses rijker? Zijn er jongeren (vanaf 23 jaar) die een klein, praktisch en duurzaam huisje willen huren dat in een dag staat? En waar moeten deze huisjes dan neergezet worden in Enkhuizen? Daarover gaat de nieuwe website en de campagne tinyhouse-enkhuizen.nl van Welwonen en de gemeente Enkhuizen.
Wethouder Erik Struijlaart en Harry Draaisma, directeurbestuurder van Welwonen, zien met belangstelling uit naar de reacties van de inwoners. Erik Struijlaart: “Ik vind het belangrijk dat bewoners kunnen meedenken over de juiste plek voor de Tiny Houses in Enkhuizen. Een plek waar we twee, vier, tien of misschien wel meer van deze duurzame huisjes kunnen neerzetten. Met name geschikt voor een- of tweepersoons huisvesting.” De maand november wordt gebruikt om de website tinyhouse-enkhuizen.nl te promoten en inwoners te stimuleren om na te denken over een geschikte locatie voor de energiezuinige, betaalbare woninkjes voor jongeren.

‘Ontspullen’

Vaak kiezen jonge mensen voor het wonen in een Tiny House. Ze kiezen hiermee voor het bewust willen wonen. In een Tiny House heb je minder ruimte om bezittingen op te slaan. Dit stimuleert een andere, bewustere levenswijze. Mensen kunnen 'ontspullen'. Kleding die ze niet meer dragen, doen ze weg. Boeken die gelezen zijn, gaan naar de kringloop. Evenals de cd's, want muziek is tegenwoordig te luisteren via bijvoorbeeld Spotify.
Huurprijs

De Tiny Houses hebben een oppervlakte van circa 34 vierkante meter. In tegenstelling tot de meeste Tiny House-projecten in Nederland, worden de huisjes in Enkhuizen aangesloten op de riolering en worden ze voorzien van water en elektra. De huurprijs is nog niet bekend, maar deze blijft onder de huurtoeslaggrens (597,30 euro, prijspeil 2018). Welwonen gaat over de toewijzing van de Tiny Houses. Op basis van motivaties en persoonlijke gesprekken met de gegadigden kiest Welwonen de huurders. Harry Draaisma: “Als ik nu jong was geweest, dan zou ik onmiddellijk kiezen voor een Tiny House. Klein wonen vind ik prettig, want ik heb geen overmaat aan ruimte nodig.”
Ideeën voor een geschikte locatie in Enkhuizen voor minimaal twee Tiny Houses? Laat dit dan weten via www.tinyhouse-enkhuizen.nl. De gemeente en Welwonen bepalen samen welke locatie(s) het beste in aanmerking komen voor de plaatsing van Tiny Houses. Jongeren vanaf 23 jaar die in een Tiny House willen wonen, kunnen zich aanmelden via het inschrijfformulier op www.tinyhouse-enkhuizen.nl. Op deze site is ook meer informatie over Tiny Houses in Enkhuizen te vinden.

Meer berichten