'Een feestje voor iedereen!' - Idenburgschool doet mee aan Nationaal Schoolontbijt

  Nieuws
De kinderen van de Idenburgschool in Andijk schoven afgelopen vrijdag - ín pyama - aan tafel voor het Nationaal Schoolontbijt. (Foto: Foto Hoekstra)
De kinderen van de Idenburgschool in Andijk schoven afgelopen vrijdag - ín pyama - aan tafel voor het Nationaal Schoolontbijt. (Foto: Foto Hoekstra) (rodi.nl)

ANDIJK - Tijdens de zestiende editie van het Nationaal Schoolontbijt - die vorige week plaatsvond - gingen dit jaar een half miljoen kinderen gezond en gezellig ontbijten op basisscholen in het hele land. Het Schoolontbijt droeg het thema ‘Een feestje voor iedereen!’. Ook de Idenburgschool in Andijk deed mee. In pyama schoven de kinderen afgelopen vrijdag aan tafel voor een heerlijk en gezond ontbijtbuffet.
In de ontbijtweek leren kinderen alles over een gezonde start van de dag. Bijvoorbeeld met animatiefilmpjes en met de Ontbijtmeter. Daarmee ontdekken scholieren hoe gezond hun ontbijt is en hoe ze het kunnen verbeteren. De aandacht voor een gezond ontbijt blijft belangrijk. Ontbijten geeft energie, levert belangrijke voedingsstoffen, helpt de stoelgang en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen. Bovendien is het natuurlijk heel gezellig om samen te ontbijten. Het Nationaal Schoolontbijt liet dat van 5 tot en met 9 november weer aan heel Nederland zien!

Meer berichten