Dolhuys museum biedt werkervaringsplaatsen aan

HAARLEM - PCI Nederland en het Dolhuys| museum van de geest hebben vanaf 2020 een samenwerking voor vijf jaar vastgelegd. Vanuit de expertise van PCI op het gebied van sociale innovatie stellen zij onder meer trainingen en begeleiding voor werkervaringsplaatsen in het museum ter beschikking. Daarnaast sponsort PCI de vernieuwde presentatie met korting op ICT-diensten en audiovisuele middelen voor een verbeterde bezoekersbeleving.

PCI heeft jarenlange ervaring in het verzorgen van de ideale werkomgeving en is daarom de geschikte partner voor deze samenwerking. Wij kunnen het museum én studenten een plek bieden, coaching geven en dit project écht adopteren, aldus Mark Kramer, senior accountmanager bij PCI.

Andere geest

De mooie samenwerking is tijdens een eerste benefietavond voor de toekomstplannen van het Dolhuys bekend gemaakt. In het museum komt een geheel vernieuwde vaste tentoonstelling over het wonder van de geest. De organisatie zet zich actief in voor mensen met een geest die anders werkt dan normaal, zodat zij gehoord en gezien worden en kunnen meedoen op basis van gelijkwaardigheid, bijvoorbeeld door het beschikbaar stellen van werkervaringsplaatsen. In het museum komen na de vernieuwing weer werkervaringsplaatsen terug.

Restauratie museum

Op 1 april sluit het museum tijdelijk en na een grondige restauratie, het realiseren van een nieuwe entree, een verbeterd expeditie-gedeelte én de opbouw van de geheel nieuwe vaste tentoonstelling opent het museum volgend voorjaar haar deuren weer voor het publiek.

Meer berichten