Freek de Jonge.
Freek de Jonge. ((Foto: Bibi Veth))

UIT - tip Carte Blanche met 'De Week van Freek'

HAARLEM - Op vrijdag 20 juni 1969 speelden Bram Vermeulen en Freek de Jonge, op uitnodiging van toenmalig directeur Peter Lohr, in Stadsschouwburg Haarlem hun programma Neerlands Hoop In Bange Dagen. Donderdag 20 juni 2019 is dat precies 50 jaar geleden en viert Freek de Jonge zijn 50-jarig jubileum als podiumkunstenaar. In 'De Week van Freek' krijgt Freek de Jonge een week lang carte blanche in Haarlem. Dat aanbod nam Freek met beide handen aan.

Een defilé aan bijzondere gasten en mooie verhalen

Kennemerland is een vruchtbare bodem voor talenten in de kleinkunst en daarom start Freek de Jonge de week met een Masterclass kleinkunst met Haarlemse talenten. Een bijzondere openbare masterclass van de grootmeester van de Nederlandse kleinkunst! Eind 2018 doet Freek de Jonge inspiratie op in het Groninger Museum tijdens een expositie. Aan de hand van kostuums, keramieken, foto's en filmbeelden van Hella en Freek de Jonge wordt hun jarenlange samenwerking in beeld wordt gebracht.

Het bijzondere aan deze tentoonstelling is dat de beide exposanten dagelijks aanwezig zullen zijn met optredens en performances. De Suppoost is de nieuwe solovoorstelling van Freek die voortkomt uit deze periode in het museum. Halverwege 'De Week van Freek' gaan Freek de Jonge en Jan Brokken in gesprek. De beide domineeszonen bespreken de grote en kleine zaken des levens en in een vriendelijk duel met woorden op het scherpst van de snede voelen zij elkaar aan de tand. Freek vertelt graag zijn lievelingsverhalen, maar bezoekers krijgen ook de mogelijkheid om te kiezen welke verhalen zij van Freek willen horen.

Dagelijks vanaf 14 juni 2019 t/m 22 juni.

Meer berichten