Kom ook langs op de laatste markt van het seizoen.
Kom ook langs op de laatste markt van het seizoen. ((Foto: PR))

Laatste dreef-antiekmarkt van het seizoen

HAARLEM – Aanstaande zaterdag 5 oktober wordt de laatste Dreef Antiekmarkt van dit seizoen gehouden. 100 kramen met antiek en spullen uit lang vervlogen tijden staan dan weer tegenover elkaar opgesteld onder de bomenpracht van het Schelpenpad, langs het Provinciehuis aan de Dreef. De markt is van 9 - 17:00 uur en gratis toegankelijk.

De antiekmarkt die sinds 1998 bestaat wordt georganiseerd door Alice de Nijs en is zeer succesvol voor zowel de handelaren als de bezoekers. Tevens is het ook een gewild uitstapje voor toeristen en dagjesmensen.

De Nijs die in het begin met 30 kramen stond heeft de markt met veel doorzetting uitgebouwd tot wat het nu is, 100 kramen. Met kooplui uit verschillende provincies heeft de markt ook een goede naam opgebouwd in het land. De locatie, het schelpenpad langs de Dreef is uniek te noemen onder de monumentale plataanbomen. Veel bezoekers wanen zich weer in Franse vakantiesferen.

Kwaliteit

Het thema antiek is nog steeds wat de klok slaat. De meeste handelaren bieden mooie spullen aan van voor 1945. Dat is toch het leeuwendeel. En dat blijft ook zo. In de loop van de afgelopen jaren is er ook de zogenoemde retro-periode; de jaren '50 bij gekomen mede door de veranderende smaak van het jongere publiek. Dat is echter een klein deel. De Nijs ziet erop toe dat de kwaliteit en goede naam van de Dreef Antiekmarkt blijft.

Volgend jaar in april start het nieuwe seizoen weer.

Meer berichten