Verhuizing van teststraat in Haarlem

Algemeen
De teststraat in Haarlem is voortaan te bezoeken op de Conradweg 40.
De teststraat in Haarlem is voortaan te bezoeken op de Conradweg 40. (Foto:pr)

HAARLEM - De teststraat in Haarlem krijgt een nieuwe locatie. Vanaf 5 november kunnen mensen voor een test terecht op Conradweg 40. De testcapaciteit blijft hetzelfde. Vanwege de aanstaande winter is gekozen voor een binnenlocatie die ook bestemd is tegen najaarsstormen.

Kwetsbare ouderen

De huidige situatie brengt bij kwetsbare ouderen veel vragen en zorgen met zich mee. ‘Hoe houd ik me aan de basisregels, kan ik mijn (klein)kinderen ontvangen, mag ik boodschappen doen?’ Zomaar wat vragen die leven bij deze ouderen. GGD Kennemerland heeft speciaal voor kwetsbare ouderen een infographic opgesteld (bijlage 1) waarbij illustraties in combinatie met korte tekstblokjes relevante informatie op een overzichtelijke manier weergeven. En omdat een groot gedeelte van deze groep uw medium gebruikt voor zijn/haar informatiebehoefte, biedt GGD Kennemerland deze graphic aan om vrij te gebruiken. Een aangepast formaat kan opgevraagd worden. Mocht u daarnaast redactionele input vanuit het gezondsheidsperspectief nodig hebben, dan beantwoorden wij graag uw vragen. Dit kan bijvoorbeeld in een rubriek waarbij ouderen vragen stellen en een GGD specialist deze beantwoordt. Onze specialisten zijn ook beschikbaar voor interviews. Redactionele content vanuit GGD Kennemerland is ook bespreekbaar. Mail mij vooral met verzoeken of ideeën.

GGD Kennemerland medewerkers beschikbaar voor interviews

Bij GGD Kennemerland zet een grote groep medewerkers zich momenteel in om zijn of haar steentje bij te dragen aan het bestrijden van de coronacrisis. Veel van deze mensen hebben de afgelopen maanden bijzondere dingen meegemaakt. Denk hierbij aan mensen die de hele dag bellen voor bron- en contactonderzoek, die in de teststraten staan en die meerijden met de testbus voor thuisbemonstering. Verschillende medewerkers zijn beschikbaar voor interviews. Neem contact op voor de mogelijkheden.