Inbraak bij Dierenambulance Haarlem

Algemeen
De inbraak kost de dierenambulance duizenden euro's.
De inbraak kost de dierenambulance duizenden euro's. (Foto: Regionale Dierenambulance Haarlem)

HAARLEM – Woest en verdrietig, dat is de reactie van het personeel van Regionale Dierenambulance Haarlem (RDH) op de inbraak in hun pand vannacht. De dieven – die via de voordeur binnenkwamen - maakten duizenden euro’s buit en lieten een enorme ravage achter.

“Vanmorgen troffen collega’s Jaap en Raymond een totale chaos aan”, zo is op de Facebook-pagina van de Regionale Dierenambulance te lezen.

Inbraak Dierenambulance Haarlem: bekende inbreker

Volgens Jaap Wilting van de RDH moet in elk geval een van de daders een bekende zijn geweest, die overigens momenteel niet meer werkzaam zou zijn bij de dierenambulance. “Ze zijn namelijk met een sleutel binnengekomen, dus ze moesten weten waar alles lag”, zo vertelt Wilting aan het Haarlems Nieuwsblad. Hij is kapot van de inbraak. “We zijn afhankelijk van donaties en leven van onze inkomsten, dus we konden dit absoluut niet gebruiken.”

Inbraak Dierenambulance Haarlem: duizenden euro’s schade

De criminelen maakten duizenden euro’s aan schade, waar de dieren zelf overigens geen last van zullen ondervinden volgens de dierenambulance. Wilting: “Niet alleen de portemonnees en pasjes van onze chauffeurs zijn weg, ook hebben ze de kluis meegenomen. Verder zit de schade in nieuwe sloten, deuren en rolluiken die we ook besteld hebben om een volgende inbraak te voorkomen. En in de kluis zaten ook wachtwoorden, die moesten natuurlijk ook allemaal aangepast worden. Al met al was het een heftige dag vandaag.”

Inbraak Dierenambulance Haarlem: camerabeelden bekeken

Wie de daders zijn, is nog onbekend. Op dit moment is de Regionale Dierenambulance Haarlem alle camerabeelden aan het uitpluizen en wordt er forensisch onderzoek verricht.

Wil je de Regionale Dierenambulance Haarlem steunen? Donaties zijn van harte welkom via NL40 INGB 0000 3427 77.