Sneeuw in Haarlem: vanaf dit moment gaat het los

Weer
Vanaf wanneer kun je een echte winterse wandeling of sleetocht maken?
Vanaf wanneer kun je een echte winterse wandeling of sleetocht maken? (Foto: Rosita van Dam-Beulink)

HAARLEM - Je hebt het vast al gehoord: er staat ons een winters weekend te wachten. In het hoge noorden kan er volgens experts wel een meter sneeuw vallen, maar ook in Haarlem gaat het sneeuwen! Vanaf wanneer kun je een echte winterse wandeling of sleetocht maken? Je leest het hier.

Wanneer valt er sneeuw in Haarlem?

Als we het weerbericht mogen geloven, begint het pas écht winters te worden in Haarlem vanaf zondag. Weeronline geeft aan dat zaterdagavond en in de nacht naar zondag in het midden van het land flink al wat sneeuw gaat vallen. Zondag gaat het pas echt los met sneeuw in Haarlem en is er maar liefst 95% kans op winterse neerslag.

Let op! Door de verwachte drukte is parkeerplaats Koevlak van het Nationaal Park Zuid Kennemerland de komende weekenden dicht.

Tekst gaat door onder de foto

sneeuw haarlem weer

Winterse temperaturen

Met de winterse buien gaan komend weekend ook winterse temperaturen gepaard. In het noorden kan het zelfs als -10 aanvoelen en kunnen er heuse sneeuwduinen ontstaan. In Haarlem blijft de temperatuur dit weekend steken op ‘slechts’ -4, maar kan het in de loop van de volgende week wel kouder worden (dinsdag kan zelfs de -8 graden Celsius aangetikt worden).

Aan het eind van volgende week wordt het weer zachter, maar wordt winterse neerslag in Noord-Holland niet uitgesloten.

Foto’s sneeuw in Haarlem

Mocht het nou straks toch wat tegenvallen met de sneeuw in Haarlem, dan hebben we gelukkig de foto’s nog. ;)