Locatiekeuze Domus Plus en Skaeve Huse eerder besproken

Algemeen
Bewoners en ondernemers praatten eerder mee over Domus Plus en Skaeve Huse in hun wijk
Bewoners en ondernemers praatten eerder mee over Domus Plus en Skaeve Huse in hun wijk (Foto: Gemeente Haarlem)

HAARLEM - De locatiekeuze voor de Domus Plus en Skaeve Huse worden op 31 maart om 16.00 uur besproken. Dat is twee uur eerder dan gepland, vanwege de avondklok. 

“Deze bespreking stond al eerder gepland op woensdag 31 maart, maar dan vanaf 18.00 uur”, aldus de gemeente. “De avondklok is echter op 14 april ook nog van kracht. Besluitvorming over dit onderwerp kan, gezien de noodzakelijk voortgang, niet worden uitgesteld. Er is dan ook besloten de behandeling van dit punt toch op 31 maart te laten plaatsvinden, en het inspreken om 16.00 uur te starten.” 

Gelet op het belang van het onderwerp, wil de raad belanghebbenden fysiek - coronaproof - kunnen laten inspreken. De twee locaties waar het om gaat zijn de Nieuweweg 2 (Domus Plus) de Vergierdeweg 452/454 (Skaeve Huse).

Domus Plus/Skaeve Huse: aanmelden insprekers

“Iedere inspreker krijgt 2 of 3 minuten de gelegenheid om zijn standpunt naar voren te brengen. De spreektijd is afhankelijk van het aantal aanmeldingen. De griffie zal op dinsdag 30 maart de definitieve indeling van de insprekers opstellen. Alle insprekers worden daarna op de hoogte gebracht van de planning en het specifieke tijdstip waarop zij in de Zijlpoort worden verwacht. Inspreken kan ook digitaal of schriftelijk. Geef dit aan bij je aanmelding.”

Wil jij meepraten over de locatiekeuze? Meld je dan aan, uiterlijk maandag 29 maart, via www.haarlem.nl/meedoen (kies voor ‘aanmelden als inspreker bij een commissievergadering’). 

Op 22 april zal er tijdens de raadsvergadering een definitief besluit worden genomen over de kwestie.