VIDEO

Presentatie concept ontwikkelvisie Orionzone

HAARLEM - Het is zover, vandaag presenteert de gemeente Haarlem haar concept ontwikkelvisie Orionzone. Deze is tot stand gekomen nadat de gemeente gesprekken heeft gevoerd met mensen uit de buurt. 

De gemeente Haarlem wil tot 2025 10.000 woningen bouwen vanwege de grote vraag naar woonruimte. Eén van de locaties waar gebouwd gaat worden is aan de Orionweg en Planetenlaan. Hier komen minimaal 600 woningen bij. 

In het najaar van 2018 en begin 2019 heeft de gemeente gesprekken gevoerd met buurtbewoners en konden inwoners een reactie achterlaten op het platform www.haarlem.nl/orionzone. In totaal zijn er ruim 1500 reacties binnengekomen.

Bijeenkomst

Er ligt nu een concept ontwikkelvisie waarin staat waar er ruimte is voor groen, woningen en voorzieningen. Op 7 mei van 16.00 tot 20.00 uur wordt het concept ontwikkelvisie gepresenteerd in de Apostolische Kerk aan de Plesmanlaan 9. Er zijn presentaties om 17.00 uur, 18.00 uur en 19.00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig.

Vervolgens gaat de concept visie naar burgemeester en wethouders om te worden vrijgegeven voor inspraak. De inspraak start na de zomer.

Meer informatie

Meer informatie is te vinden op www.haarlem.nl/orionzone

Meer berichten