Het Spaarne deelnemer in 'Rondje Nederland' - Aftrap met lezing bij roeiclub uit Heemstede op 18 oktober

  Nieuws
Op 18 oktober wordt de aftrap gegeven door prof.dr.ir. Koos van der Hoeven, internist/oncoloog die een lezing geeft. (foto aangeleverd)
Op 18 oktober wordt de aftrap gegeven door prof.dr.ir. Koos van der Hoeven, internist/oncoloog die een lezing geeft. (foto aangeleverd) (rodi.nl)

HEEMSTEDE - In het voorjaar en de zomer van 2019 gaat het gebeuren. Met een estafettetocht van 1400 km door Nederland proberen zestig roeiclubs zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek door het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie. Ook doet de Heemsteedse roeivereniging Het Spaarne mee: op zaterdag 13 juli 2019 vaart de karavaan langs, met in de speciale roeiboot 'The Vin' bekende roeiers en kinderen die van kanker genezen zijn.

Tot die datum worden er op Het Spaarne allerlei feestelijke activiteiten georganiseerd om dit onderzoek naar de late effecten bij kinderen die kanker overleefd hebben (zoals onvruchtbaarheid, extreme vermoeidheid, osteoporose en hartschade) mogelijk te maken.
Onder de naam KiKaRow Academy geven allerlei deskundigen de komende maanden belangeloos een lezing op het clubhuis van Het Spaarne. Op donderdag 18 oktober 2018 wordt de aftrap gegeven door prof.dr.ir. Koos van der Hoeven, internist/oncoloog, hoofd van de afdeling Medische Oncologie van het Radboud UMC. Hij zal vertellen over de veelbelovende, nieuwe ontwikkelingen bij de behandeling van kanker. Is kanker een chronische ziekte geworden? Is immunotherapie de oplossing? Is er voor iedere patiënt een op maat gemaakt medicijn beschikbaar? Na de lezing en tijdens de borrel erna is er volop gelegenheid voor het stellen van vragen.
Voor deze lezing kan iedereen zich aanmelden (€ 10 per persoon, inclusief koffie) via kikarow@hetspaarne.nl. Betaling kan ter plaatse aan de bar van de loods, Marisplein 5, Heemstede. Aanvang lezing: 20.00 uur.
Meer info over het Rondje Nederland: www.kikarow.nl

Meer berichten
 

Fotoseries