Paus benoemd Monseigneur Hendriks tot bisschop-coadjutor

  Nieuws
Bisschop Punt draagt na ruim 20 jaar de eindverantwoordelijkheid van zijn bisdom over aan Mgr. dr. Jan Hendriks. ( Foto: Pixabay)
Bisschop Punt draagt na ruim 20 jaar de eindverantwoordelijkheid van zijn bisdom over aan Mgr. dr. Jan Hendriks. ( Foto: Pixabay) (rodi.nl)

HAARLEM - Monseigneur Jan Hendriks is door Paus Franciscus benoemd tot bisschop-coadjutor. Dit betekent dat hij wel hulp­bisschop blijft, maar nu met recht van opvolging. Mgr. dr. Jan Hendriks zal uiterlijk over twee jaar, als bisschop Punt 75 jaar wordt, de nieuwe bisschop worden van het bisdom Haarlem-Amsterdam.
Bisschop Punt heeft dit verzoek, na een tweede TIA, zelf aan de paus voorgelegd. Bisschop Punt draagt na ruim 20 jaar draagt de eindverantwoordelijkheid het bisdom over. In een brief aan zijn parochianen schrijft hij: 'Er is veel gebeurd in die tijd en ik doe dat met liefde, maar worstel al een paar jaar met mijn gezondheid. Een benoeming van Mgr. Hendriks tot coadjutor verschaft mij de mogelijkheid om geleidelijk meer bestuurstaken aan hem over te dragen, en verzekert ook de continuïteit van bestuur en beleid. Door zijn ervaring als rector, en de laatste jaren als hulp­bisschop en vicaris-generaal, kent hij het bisdom als geen ander, en wordt alom gerespecteerd. Het verheugt mij zeer dat mijn verzoek nu is ingewilligd, en ik wens Mgr. Hendriks van harte proficiat met het vertrouwen dat niet alleen ik, maar ook de paus in hem stelt.'

Nieuwjaarsreceptie

De parochianen kunnen Mgr. Hendriks tijdens de nieuwjaarsreceptie van vrijdag 11 januari a.s. in het Barbizon Hotel in Amsterdam feliciteren. De receptie begint om 16.30 uur. Voor deze gelegenheid zal de receptie om 15.45 uur vooraf worden gegaan door een feestelijke Evensong in de daarnaast gelegen Basiliek van de H. Nicolaas.

Meer berichten