Pieter van der Spek nieuwe HOP-voorzitter

  Nieuws

HAARLEM - De organisatie van de Haarlemse Ondernemers Prijs noemt het ‘de meest begeerde functie na het burgemeesterschap van Haarlem’. Een tikkeltje theatraal misschien, maar feit is dat de positie van HOP-juryvoorzitter binnen het bedrijfsleven als een functie met gezag en uitstraling wordt beschouwd.
Door Hannah van den Boom
Bij de komende, vijfde editie zal de Haarlemse ondernemer Pieter van der Spek optreden als juryvoorzitter. Hij verdiende zijn sporen als bakker (Van Vessem & Le Patichou) en de laatste acht jaar als vastgoedexploitant van onder meer Figéecenter, Stoflab en Bakke-Rij. Van der Spek zit al twee jaar in de jury van de prestigieuze ondernemersprijs. Na twee maal twee jaar juryvoorzitterschap van Bruno Giebels (2014-2015) en Margot Span (2016-2017) is Van der Spek gepromoveerd tot praeses. Hij leidt de kandidaten en de jury door het wedstrijdproces van de ondernemerswedstrijd.
Van der Spek: “Ondernemen is een manier van leven. Het is hard werken, risico’s lopen en afzien. De klanten, de omzet en het ondernemersloon; ze komen nooit vanzelf. Maar tegelijkertijd is het ondernemerschap heel enerverend. Je kunt er heel veel van jezelf in kwijt en je beweegt je midden in de samenleving. Ik heb zelf bedrijven gehad op verschillende plekken in de stad en de regio. Je komt met iedereen in contact. Dat geeft mij heel veel energie en lol. Ik ontmoet dagelijks heel veel energieke en succesvolle ondernemers. Van alle soorten, branches en leeftijden. Ze verdienen het om gewaardeerd te worden. Dat wil ik ook vanuit de Haarlemse Ondernemers Prijs uitstralen en uitdragen.”
Na de benoeming van Pieter van de Spek als juryvoorzitter begint het samenstellen van de jury voor de komende HOP-editie. Van der Spek en HOP-initiatiefnemer Rob Wieleman doen dit samen. Ze zoeken en selecteren zeven topondernemers die als team de onafhankelijke jury gaan vormen. De wedstrijd om de begeerde titel Haarlemse Ondernemers Prijs start in december en loopt tot en met de Finale-avond op maandagavond 9 april in de Lichtfabriek. Daar zullen de drie finalisten, die de hele wedstrijd met presentaties, pitches, financiële checks en bedrijfsbezoeken met succes hebben doorlopen, gaan strijden voor de titel. Afgelopen jaar won Paul Hoefsloot van JP Haarlem Delivery voor een publiek van bijna 300 gasten. Vlak daarna verkocht hij zijn succesvolle bedrijf aan Post.nl……
www.haarlemseondernemersprijs.nl.

Meer berichten