Weer met Pasen in Haarlem: sneeuw voorspeld

Weer
Een wit Pasen dit jaar?
Een wit Pasen dit jaar? (Foto: Robin van Dam)

HAARLEM - Geloof het of niet na een zonovergoten begin van de week, maar het weerbericht zien er voor Pasen in Haarlem niet al te best uit (tenzij je #teamwinter bent natuurlijk). Er wordt zelfs sneeuw voorspeld!

Hoewel de zon zich vandaag, zaterdag en zondag nog zeker kan laten zien in Haarlem, dalen de temperaturen en wordt tijdens Pasen zelfs winters weer verwacht. Met name maandag, op Tweede Paasdag, kan er in Haarlem in de middag en avond sneeuw vallen. En dat terwijl op Eerste Paasdag in 1985 Haarlem nog op het strand zat!

Tekst gaat verder onder de foto

weer weerbericht pasen haarlem
Weeronline.nl

Pasen weer Haarlem: wit Pasen?

“We starten met veel bewolking en in de nanacht en vroege ochtend trekt van noordwest naar zuidoost een regengebied over het land”, zo meldt Weeronline. “Het regengebied verlaat snel het land en overdag draait het om flinke buien. Doordat de lucht op grote hoogte sterk is afgekoeld zijn dit winterse buien die vergezeld gaan met hagel, onweer en natte sneeuw. Hierdoor kan het tijdelijk zelfs wit kleuren!”

Wat te doen met Pasen?

Heb je even geen inspiratie meer als het gaat om leuke uitjes voor komend Paas-weekend? Bekijk dan deze speeltuintips van HaarlemforKids!

Ben jij #teamwinter? Geniet dan nog even van deze sneeuwfoto’s uit Haarlem (voor als het toch geen wit Pasen wordt dit jaar).