De plaatsing van een protestboom.
De plaatsing van een protestboom. ((Foto: Michiel Wijnbergh))

Feest in het Bulderbos

SCHIPHOL / VIJFHUIZEN - Het Bulderbos bestaat 25 jaar en dat wordt zaterdag 15 juni gevierd. Milieudefensie-afdeling Bulderbos nodigt iedereen uit van 11.00 tot 15.00 uur.

Op 6 november 1994 plantten zesduizend mensen 7.800 bomen als protest tegen overlast en de uitbreiding van Schiphol. Dat is nog steeds de doelstelling van Milieudefensie Bulderbos. Het bos, dat wordt verzorgd door de Bulderboswachters, is een oase geworden van biodiversiteit onder de rook van de luchthaven.

Op 15 juni wordt teruggekeken en vooruit geblikt. Teruggekeken wordt met bomenplanters van het eerste uur, zoals Mary Louw (nu 89) en Wijnand Duyvendak. Vooruit gekeken wordt met directeur Donald Pols van Milieudefensie en de nieuwe generatie actievoerders: Eva Ballieux van Milieufederatie Noord-Holland en Jeppe Blijker van de Jonge Klimaatbeweging (JKB). Blijker vertelt over de campagne 'Ik reis anders'. Een speurtocht, een knutselhoek voor de kleintjes, lekker eten en muziek van Morrend Volk maken het feest compleet.

Het Bulderbos is te vinden aan de IJweg (tegenover nr. 614) waar deze doodloopt op de Polderbaan. Mensen kunnen zich opgeven via:

https://milieudefensie.nl/doe-mee/bulderbos

Meer berichten