Een eerdere editie van Mysteryland.
Een eerdere editie van Mysteryland. (Foto: Archief Rodi)

Opbouw Mysteryland begonnen

HAARLEMMERMEER - Het festival Mysteryland keert zaterdag 24 en zondag 25 augustus terug naar Haarlemmermeer. De opbouw is inmiddels begonnen en delen van het Haarlemmermeerse Bos zijn al afgezet. De organisatie verwacht tienduizenden bezoekers. De gemeente heeft vergunning afgegeven en heeft duidelijke afspraken gemaakt met de organisatie om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken.

Afspraken moeten overlast beperken

Mysteryland vindt voor de zeventiende keer plaats in het Haarlemmermeerse Bos en in de Groene Weelde (Hoofddorp / Vijfhuizen). Ook dit jaar duurt het festival twee dagen en hoopt de organisatie weer vele duizenden bezoekers te ontvangen voor een onvergetelijke dag of weekend met een uitgebreid repertoire aan muziek en entertainment.

De opbouw is vrijdag 9 augustus begonnen. Het recreatiegebied krijgt enkele (tijdelijke) voorzieningen, daarnaast rijplaten en het terrein wordt afgezet met piketpaaltjes. De afzetting met hekken, waardoor een gedeelte van het bos wordt afgesloten, is al gerealiseerd. Die dag startte de aan- en toevoer van leveranciers en materialen en kreeg het terrein de titel bouwterrein.

Zaterdag is het festival open van 11.00 uur tot 23.00 uur en zondag van 12.00 tot 23.00 uur. In de week voorafgaand aan het festival zijn er diverse soundchecks op het terrein. Rond het terrein kunnen auto's parkeren op de aangegeven plaatsen. Vanaf station Hoofddorp rijdt een pendelbus naar de evenementenhalte voor de Expohal.

Camping

De camping opent vrijdag 23 augustus. Hier is plaats voor maximaal 20.000 bezoekers. De camping ligt naast het festivalterrein, op de Plesmanhoek. De campingbezoekers parkeren nabij de camping en kunnen via de camping te voet naar het festivalterrein. Op vrijdag en maandag is de IJweg afgesloten voor doorgaand verkeer, behalve voor bewoners én bezoekers van bedrijven- en landbouwverkeer en (brom-)fietsers.

De opbouw van de camping begint woensdag 14 augustus om 8.00 uur. Vanaf dat moment start de aan- en toevoer van leveranciers en materialen en is het campingterrein afgesloten en betiteld als bouwterrein. Na 20.00 uur mogen er geen voertuigen meer aanrijden om overlast te voorkomen voor de direct aan het terrein gelegen wijken. De campingactiviteiten mogen uitsluitend plaatsvinden op vrijdag 23 augustus vanaf 11.00 uur tot maandag 26 augustus 15.00 uur. Voor bezoekers van de camping is er een (muzikaal) programma. Volgens de verleende vergunning wordt hierbij tot 2.00 uur muziek op lager volume afgespeeld. De afbouw start dinsdag 27 augustus om 8.00 uur en eindigt zaterdag 31 augustus 20.00 uur.

Afzettingen en afsluitingen

Om te voorkomen dat festivalbezoekers in de woonwijken parkeren of bezoekers worden afgezet en opgehaald in Vijfhuizen, krijgen een aantal wegen wegafzettingen. Deze afzettingen worden op zaterdag vanaf 9.00 uur en op zondag vanaf 10.00 uur geplaatst en na afloop van het evenement verwijderd. De woonwijk Floriadepark is lastig bereikbaar. Hiervoor wordt een alternatieve ontsluiting geregeld met behulp van verkeersregelaars.

Ook wordt een aantal wegen volledig afgesloten, dus ook voor inwoners van Vijfhuizen.

Alle precieze afzettingen en afsluitingen zijn te vinden op de website van de gemeente, www.haarlemmermeergemeente.nl.

Uitstroom

De uitstroom vanaf het festivalterrein (de piek tussen 23.00 - 0.00 uur) geeft een aanzienlijke verkeersdruk. Om de doorstroming te verbeteren en ongewenst verkeer richting Vijfhuizen te voorkomen, zijn er verplichte uitrijrichtingen.

De bussen van R-line (Zuidtangent) stoppen op 24 en 25 augustus niet bij de halte Vijfhuizen, maar bij de halte Expo Haarlemmermeer. Dit voorkomt dat festivalbezoekers door de wijk Stellinghof naar de festivalingang lopen. Richting Stellinghof terug is de route ook geblokkeerd. Voor bewoners van Vijfhuizen is het mogelijk gebruik te maken van de halte voor de Expohal.

Contact

Vragen of klachten met betrekking tot de bereikbaarheid van woningen, op 23, 24, 25 en 26 augustus is 06-10239724 hiervoor te bereiken. Op de overige momenten, is de organisatie van Mysteryland te bereiken via buurtgenoten@mysteryland.com en daarnaast de gemeente via 0900-1852 en info@haarlemmermeer.nl.

haarlemmermeergemeente.nl

Meer berichten