Kees Dusink Blues Band in The Shack

Uit
Gitarist en componist Kees Dusink.
Gitarist en componist Kees Dusink. (Foto: Aangeleverd)

OUDE MEER - De Kees Dusink Blues Band staat zondag 1 september in The Shack aan de Schipholdijk.

De band is geformeerd rondom Kees Dusink. Dusink trekt met zijn unieke gitaarspel al decennia lang de aandacht in binnen- en buitenland. Als gitarist / componist in onder andere de Twelve Bar Blues Band en zijn eigen Blues Forever Project heeft hij tevens zijn naam in de Nederlandse Bluesscene gevestigd.

De Kees Dusink Blues Band is met name geïnspireerd door de bluesgitaristen uit de jaren '60 en '70. Denk aan Peter Green, Eric Clapton, Albert Collins, Otis Rush en Buddy Guy. De ritmesectie bestaat uit twee ervaren rotten in het vak. Drummer Frans Ogiér en slaggitarist Bas Mali speelden al met Dusink in het Blues Forever Project. Bassist Patrick 'sideburn' Obrist speelde jarenlang met Dusink in de Twelve Bar Blues Band.

Sinds kort kan de band met trots melden dat Jennifer Bomert aka Jenn B de nieuwe zangeres is van de band. Jennifer stond al eerder met veel succes op het podium van The Shack en is ook al vele jaren te zien op de festivals met JennBBlues. Mensen die haar hebben gezien en gehoord, beamen het volmondig: Deze dame zorgt voor spektakel met haar waanzinnige strot en heeft de blues. Uiteindelijk heeft Kees Dusink een unieke band samengesteld waarin emotie, vriendschap en muzikaliteit de boventoon voeren. Zondagmiddag 1 september staat het eerste optreden in de randstad gepland op het podium in The Shack.

The Shack is open vanaf 15.00 uur. De Kees Dusink Blues Band begint rond 16.00. De toegang is 10 euro.

www.the-shack.info

De Kees Dusink Blues Band.