Voedselbank Haarlemmermeer.
Voedselbank Haarlemmermeer. ((Foto: Aangeleverd))

HAP op werkbezoek bij Voedselbank

HAARLEMMERMEER - De fractie van de Haarlemmermeerse Actieve Politiek (HAP) gaat donderdagmiddag 26 september op werkbezoek bij Voedselbank Haarlemmermeer. De fractie maakt zich namelijk zorgen over de enorme stijging van het klantenbestand van de Voedselbank in haar gemeente.

Landelijk is het klantenbestand gestegen met 8 procent. Bij de Voedselbank in gemeente Haarlemmermeer is in het afgelopen halfjaar het klantenbestand met maar liefst 50 procent gestegen, blijkt uit een enquête die koepelorganisatie Voedselbanken Nederland heeft gehouden onder haar leden.

De voedselbank moet met dezelfde middelen meer monden voeden. Ongeveer 780 mensen maken op dit moment gebruik van de Haarlemmermeerse voedselbank. Verwacht wordt dat de toename zal doorzetten. Dat betekent dat de Voedselbank op zoek moet naar nieuwe bedrijven die voedsel beschikbaar stellen om dezelfde voedselpakketten aan te kunnen bieden.

Wegens de enorme stijging van het klantenbestand van de Voedselbank in gemeente Haarlemmermeer heeft HAP besloten op werkbezoek te gaan bij de Voedselbank om hierover vragen te stellen en informatie te verzamelen.

Meer berichten