Drie slippartijen rond Schiphol

112-nieuws
Een automobilist slipte en kwam tot stilstand tegen een boom op de Walaardt Sacrestraat.
Een automobilist slipte en kwam tot stilstand tegen een boom op de Walaardt Sacrestraat. (Foto: Rowin van Diest)

SCHIPHOL - Rondom luchthaven Schiphol zijn zaterdagmiddag 28 september meerdere verkeersongevallen gebeurd. Het natte wegdek lijkt bij alle drie de ongevallen de oorzaak.

Rond half 2 raakte aan de Beechavenue een auto te water. De vrouw vloog met haar auto uit de bocht en belandde in de sloot. Waarschijnlijk door het natte wegdek.

Rond kwart voor 3 ging het mis op de Walaardt Sacrestraat. Daar raakte een oudere man, ook in een bocht, in de slip. De man reed vervolgens met zijn auto tegen een boom aan. Ambulance, brandweer en politie kwamen ter plaatse om hulp te verlenen. De man is door een ambulancebroeder nagekeken, maar bleek niet gewond te zijn. Een getuige verklaarde dat de man niet snel reed, ook hier speelde vermoedelijk gladheid door het natte wegdek een rol.

Licht gewond

Rond 3 uur ging het mis op de Handelskade. Ook hier raakte een automobilist in een bocht in de slip. De man kwam via de middenberm tegen een lichtmast aan en kwam aan de andere kant van de weg tot stilstand. Ambulance, brandweer en marechaussee kwamen ter plaatse om de inzittenden, waaronder een kind, hulp te verlenen. Een van de inzittenden liep lichte verwondingen op door glassplinters, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Een bergingsauto kwam ter plaatse om de beschadigde wagen weg te slepen.

Een automobilist raakte in de slip en tolde de Handelskade over. Een lichtmast bracht hem tot stilstand.