Opening nieuwe Dorpshuis weer uitgesteld

Algemeen
Het nieuwe Dorpshuis wacht geduldig op een officiële opening.
Het nieuwe Dorpshuis wacht geduldig op een officiële opening. ((Foto: Peter Vreeswijk))

HALFWEG/ZWANENBURG - De officiële opening van het nieuwe Dorpshuis die gepland stond op 24 oktober is definitief van de baan in verband met de verscherpte corona maatregelen.

Eind 2019 startte een feestcommissie al enthousiast met de voorbereidingen voor een feestelijke opening van het nieuwe dorpshuis. Deze stond eerst gepland op zaterdag 16 mei dit jaar.

De commissie bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente, Stichting Zwanenburg-Halfweg, gebruikers van Het Dorpshuis en de dorpsraad Zwanenburg-Halfweg. Er was een compleet programma in elkaar gezet met muziekoptredens, demonstraties van de verenigingen, sprekers vanuit diverse geledingen en een hapje en een drankje. Immers na tien jaar van voorbereidingen en het voeren van bezwaar- en beroepsprocedures werd het wel eens tijd voor een feestje.

In maart dit jaar werd duidelijk dat een dergelijk uitgebreid feest zeker niet door kon gaan op 16 mei. Vol goede moed is uiteindelijk een nieuwe datum gepland op 24 oktober. Het zou een opening worden in afgeslankte vorm waarbij maximaal 70 personen konden worden uitgenodigd met in gedachte dat een feest voor de inwoners van Zwanenburg en Halfweg in 2021 zal plaatsvinden.

Gelet op de sinds 29 september van kracht zijnde noodverordening van de Gemeente Haarlemmermeer zijn de bar en horeca activiteiten in de ‘huiskamer’ vanaf vorige week woensdag gesloten. Het is zo goed als uitgesloten dat dit jaar nog een feestelijke opening gehouden kan worden. Gekeken wordt naar een datum in 2021.