Lions Club spaart Douwe Egberts punten en oud geld

Algemeen
De Lions van de Haarlemmermeer zitten weer klaar om DE-punten en oud geld te tellen.
De Lions van de Haarlemmermeer zitten weer klaar om DE-punten en oud geld te tellen. (Foto: Michel van Bergen)

HAARLEMMERMEER - Koffiefabrikant Douwe Egberts heeft sinds mensenheugenis waardepunten op de koffie en theepakken die door heel veel mensen drigtig worden gespaard. De Lions Club in Haarlemmermeer doet er aan mee en zamelt samen met 110 Lions Clubs mee. Het is een jaarlijkse actie van de Lions Club. De vorige actie bracht 63 miljoen punten op, goed voor 130.000 pakken koffie voor de voedselbanken.

Per week worden er ruim 300 voedsel -pakketten verstrekt. Daar past hulde bij aan alle vrijwilligers en sponsoren en bedrijven bij die het mogelijk maken om iedere week weer de voedselpakketten te kunnen samenstellen en aan te bieden aan de mensen die dat steuntje in de rug heel goed kunnen gebruiken. Bij alleen het zeggen van dat dit in ons land niet nodig zou moeten zijn schieten we niet erg op. Juist meedoen en delen van onze overvloed is belangrijk. Dat in het kader van meedoen is iedereen blij met zo’n koffieactie als deze.

Groot succes

Stichting Maatvast heeft zich sinds vier jaar uit eigen beweging aangesloten bij de organisatie van het verzamelen. Dat leidde gelijk al tot een groot succes. Zij exploiteren 27 dorpshuizen en of wijkcentra verspreid over de Haarlemmermeer. Zo kan iedereen die hun gespaarde punten willen inleveren terecht in hun eigen dorpshuis. Ook een aantal kerken en supermarkten doen mee.

Lions Club Haarlemmermeer-Host wil zich weer inzetten voor een goede organisatie van deze actie. De vorige acties leverden ruim 1 miljoen punten op, goed voor zo’n 2300 pakken koffie. De winteractie loopt tot 11 januari. De Lions hopen dat inwoners van de Haarlemmermeer in allerlei hoeken en gaatjes nog trommeltjes met vergeten punten hebben liggen en die ter beschikking willen stellen aan deze DE-punten actie.

Oud en Vreemd geld

In de verzameldozen kan dit jaar tevens oud- en/of vreemd geld gedoneerd worden. Ook gewoon euro´s zijn welkom. De opbrengst is voor oogoperaties in de arme derde wereldlanden. Voor slechts 15 euro kan een blinde weer zien. De jarenlange doorlopende actie genereert altijd mooie opbrengsten die nog eens worden aangevuld met geld uit de pot van “de Wilde Ganzen”. Zodat ook Nederlandse oogartsen die op vrijwillige basis veel operaties kunnen uitvoeren in de arme landen.

Lion W. Nederveen wil ook de punten en/of munten ophalen. Tel: 023-5613698.