Wethouder Booij stopt als wethouder

Algemeen
Mieke Booij stopt ermee
Mieke Booij stopt ermee (Foto: Pr)

HAARLEMMERMEER - PvdA-wethouder Mieke Booij-van Eck heeft besloten haar portefeuilles Zorg en Welzijn, Woonbeleid en Sport neer te leggen en te stoppen als wethouder.

De reden is dat het wethouderschap op dit moment iets van haar vraagt dat ze niet kan bieden.  “De periode rond Kerst is vaak een tijd van bezinning, samenzijn met familie en goede gesprekken. Zo ook voor mij. Ik ben erachter gekomen dat op dit moment het wethouderschap iets van mij vraagt wat ik niet kan bieden. De portefeuilles zijn stuk voor stuk interessant, boeiend en mooi. De dynamiek en diversiteit van de gemeente spreken mij ontzettend aan en ik voel me al jaren sterk betrokken bij het wel en wee van Haarlemmermeerders. Het besluit om te stoppen gaat mij dan ook aan het hart, maar het is weloverwogen genomen”, legt ze uit.

Waarneming

Booij-van Eck is twee jaar wethouder geweest in Haarlemmermeer. Daarvoor was zij ruim 12 jaar raadslid van de PvdA. De partij laat weten dat haar enthousiasme en voortvarendheid zal worden gemist. De fractie van de PvdA is op dit moment bezig met de opvolging van Booij-van Eck en laat weten op zeer korte termijn een opvolger te presenteren.

Voorlopig worden de portefeuilles waargenomen door de leden van het college van burgemeester en wethouders. Totdat bekend wordt hoe de definitieve invulling eruit gaat zien.
Een moment van officieel afscheid nemen wordt nog ingepland.