Meer bedrijven failliet in 2020

Algemeen

HAARLEMMERMEER - Het afgelopen jaar konden 62 ondernemingen het hoofd niet meer boven water houden in Haarlemmermeer. Het aantal faillissementen is met 21 gestegen. Het jaar daarvoor waren dat er nog 41. Daarmee scoort Haarlemmermeer het slechtst van Nederland op dit gebied.

De cijfers zijn naar buiten gebracht door zelfboekhouden.com dat zich baseerde op gegevens verstrekt door het CBS en het UWV. Volgens de partijen hebben de gevolgen van corona nog geen invloed op het aantal faillissementen.

Slechte score

De slechte score in Haarlemmermeer steekt af bij de landelijke trend, waarbij het aantal faillissementen in 2020 juist met 630 afnam ten opzichte van 2019. Uitzondering is de horeca. Deze branche laat in 2020 een stijging zien van 12 procent. Ook Middelburg telde een toename van 21 bedrijven die kopje onder gingen het afgelopen jaar. Op plaats drie staat Diemen met een plus van 12 faillissementen.

Niet rooskleurig

De verwachting voor het komende jaar is ook niet rooskleurig, Op en rond Schiphol gaan misschien wel 30.000 banen verloren. Dat heeft enorme gevolgen voor de directe omgeving. Volgens het CBS kromp de economie hier alleen in het tweede kwartaal van 2020 al met 27 tot 29 procent.