De Heimanshof is blij met bomenpad

Algemeen
Heemtuin de Heijmanshof: een niet te missen adres in de zomermaanden.
Heemtuin de Heijmanshof: een niet te missen adres in de zomermaanden. (Foto: Anja Maas)

HAARLEMMERMEER - Wie op zoek is naar een stukje puur natuur in de steeds drukker wordende polder weet het al: Heemtuin de Heimanshof, aan de Wieger Bruinlaan in Hoofddorp, biedt alles om even rustig op adem te komen. Een tuin met meer dan 800 soorten wilde planten in hun natuurlijke omgeving, een betere plek om mooie natuurmomenten dichtbij huis te beleven is er niet.

Anja Maas

De Heimanshof bloeit en groeit en met dat laatste wordt dan niet alleen de bomen en planten bedoeld, maar ook de mogelijkheden van de tuin: zoals je uitleven met een nieuw en heel spannend bomenpad. Vooral jongere bezoekers kunnen daar op veilige hoogte van de natuur genieten. Zondag 6 juni openden de Struinkids van de heemtuin deze nieuwste aanwinst. En natuurlijk gingen ze meteen aan de slag met het spelcircuit, waardoor ze het nieuwe bomenpad meteen even grondig konden testen.

Teveel binnen zitten

De Struintuin is de natuurontdektuin van de Heimanshof, en de jeugd, waarvan tegenwoordig wordt gezegd dat er teveel binnen wordt gezeten, is daar van harte welkom. Ze krijgen alle kans om vrijuit kennis maken met de natuur en te ervaren hoe leuk het kan zijn om lekker buiten te spelen en te bewegen. Het nieuwe bomenpad helpt ze daarbij graag een handje: een fijne aanvulling op het spelcircuit, dat al bestaat voor de struintuin. Het nieuwe bomenpad gaat hoog tussen de bomen door boven de beek het bos in en voldoet vanzelfsprekend aan alle veiligheidseisen. Het is een echte ontdekplek, kinderen kunnen zo niet alleen de bomen maar ook de vogels goed bekijken. Ander nieuws over de struintuin? Een plek om op zoek te gaan naar kleine beestjes, een vlechtwigwam en evenwichtsbomen.

Zomerseizoen

De Heimanshof is open voor bezoekers van 13.00 tot 17.00 uur op zaterdag en zondag in het zomerseizoen. Op werkdagen is de tuin open van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. In De Heimanshof worden de RIVM-voorschriften toegepast. Bezoekers dienen zich bij binnenkomst te registreren en afstand te houden van elkaar. De tuin heeft ook een educatieve functie: jaarlijks komen circa 4.000 kinderen van basisscholen uit de hele Haarlemmermeer voor lessen over natuur en duurzaamheid.