Wandeling voor Verbinding bij Meerwaarde

Algemeen
Wandelen voor verbinding, hoe leuk is dat.
Wandelen voor verbinding, hoe leuk is dat. (Foto: Meerwaarde)

HAARLEMMERMEER - Het is deze week nog steeds de Week tegen Eenzaamheid. Welzijnsorganisatie Meerwaarde heeft vorige week deze belangrijke periode officieel geopend en er activiteiten bij bedacht. Zoals de  ‘Wandeling voor Verbinding’, die zo laagdrempelig is dat iedereen kan meedoen en niet alleen in deze speciale week kan worden gedaan. 

“Het aanpakken van eenzaamheid begint met zelfinzicht. Waar word ik blij van, bij wie voel ik me prettig, vanuit welke waarden wil ik leven? Dat is de belangrijke start om je echt verbonden te voelen”, vinden Monique Kuik en Egwin Heins van MeerWaarde. 

Vragenkaart

Bij de Wandeling voor Verbinding hoort een vragenkaart. Met die kaart in de hand kunnen inwoners, vrijwilligers en professionals iemand uitnodigen om samen te wandelen. Er staat ‘wandelen’, maar fietsen, steppen of met de scootmobiel kan natuurlijk ook/ De dag en het tijdstip van deze wandeling bepaalt iemand zelf.

Er kan bijvoorbeeld een familielid, buur, kennis of collega worden uitgenodigd om een ommetje te maken tijdens de week. Eén uurtje om, met behulp van de kaart met tien inspiratievragen, een gesprek te beginnen tijdens de wandeling. Om eenzaamheid op een laagdrempelige manier bespreekbaar te maken. Of om verbinding te maken met iemand die daar misschien behoefte aan heeft.

Wie niemand weet om mee te wandelen kan de VrijwilligersCentrale Haarlemmermeer bellen: 023 569 88 71. 

Meer activiteiten in de Week tegen Eenzaamheid: www.meerwaarde.nl/nieuws en op haarlemmermeergemeente.nl/meer-voor-elkaar/programma-week-tegen-eenzaamheid is meer te lezen over de diverse activiteiten tot en met vrijdag 8 oktober.