Betaalbare kunst in Galerie Kunst 2001

Algemeen
Zeven kunstenaars exposeren in Galerie 2001.
Zeven kunstenaars exposeren in Galerie 2001. (Foto: Pr)

BADHOEVEDORP - Zeven kunstenaars exposeren Betaalbare Kunst in Galerie Kunst 2001. Deze expositie is een jaarlijkse terugkerende traditie die bezoekers de kans biedt om voor de feestdagen een mooi en uniek cadeau aan te schaffen; betaalbaar maar blijvend waardevol.

De expositie wordt van vrijdag 26 november tot en met zondag 19 december gehouden. De feestelijke opening is zondag 28 november om 16.00 uur. 

Laagdrempelig

Kopers mogen tijdens Betaalbare Kunst hun aankoop meteen meenemen. Een deel van het verkoopbedrag komt ten goede aan het werk van Galerie Kunst 2001, een voor honderd procent vrijwilligersorganisatie die kunst laagdrempelig wil maken.

Sommige exposanten zijn goede bekenden van de Galerie die al vaker hebben deelgenomen aan de bij het publiek populaire expositie Betaalbare Kunst. Het zijn Petrus Griepink; keramiek, Evelien de Kruyf; glas(blaas)kunst, Joke Laan; schilderijen, Cees Smit; grafiek/tekeningen/schilderijen, Lidia Verschoor; schilderijtjes/papier maché, Martijn Weesing; grafiek/houtdruk, Anneke Westerbos; sieraden.

Kunstenaars

In het huidige werk van porselein de Haarlemmermeerse kunstenaar Petrus Griepink is onmiskenbaar zijn verleden terug te vinden als antiekrestaurateur voor wie nauwkeurigheid een eerste vereiste was. Het merendeel van zijn werk is met de hand opgebouwd uit tientallen laagjes porseleinklei die van te voren zijn ingekleurd met hittebestendige keramische kleurstoffen die op 1260 graden worden meegebakken.

Martijn Weesing is beeldend kunstenaar en docent Natuur en Techniek aan de lerarenopleiding iPabo te Amsterdam. Hij maakt voornamelijk etsen en houtsneden met natuur, het landschap en dieren als uitgangspunt.

Glas

Evelien de Kruyf is opgeleid tot glas instrumentmaker (laboratorium glaswerk). Met dezelfde technieken en met creativiteit maakt ze kunst van glas. Ze heeft zich gespecialiseerd in het insmelten van figuren in druppels en bollen. 

Het leven van Lydia Verschoor staat helemaal in het teken van de kunst in haar fantasiewereld van vormen en kleuren.

Passie

Joke Laan, geboren te Haarlem is al vele jaren als verpleegkundige werkzaam binnen de gezondheidszorg. Schilderen is niet meer weg te denken uit haar leven en uitgegroeid tot een dagelijkse passie. Het alledaagse inspireert, zoals het strand, de zee en de fascinerende kleuren van de lucht. Maar ook het vrouwelijk lichaam, met al haar rondingen ziet ze als een onuitputtelijke inspiratiebron. Haar voorkeur ligt bij olieverf op doek.

Gedichten

Cees Smit  maakt grafiek, hoofdzakelijk etsen, maar ook lino’s, sjabloondrukken, materiaaldrukken en hij combineert deze technieken in zijn werk. Hij bindt zijn werk vaak in boeken in kleine oplagen en hij schrijft gedichten bij zijn werk. Hij werkt aan series met thema’s rond het landschap en de herinnering.

Kwetsbaar

Anneke Westerbos maakt kleine kunststukjes waarmee de koper zich als drager van haar sieraden kan onderscheiden. Glas is haar favoriete materiaal. Ze vindt het een fascinerend product: hard en toch kwetsbaar, de schittering is altijd anders en daardoor des te verrassend. De sieraden die ze maakt met de glaskralen zijn altijd uniek. 

Galerie Kunst 2001 is gevestigd in het Dorpshuis van Badhoevedorp aan de Snelliuslaan en geopend van vrijdag tot en met zondag van 13.00 uur tot 16.00 uur. De expositie kan ook op afspraak worden bezocht.