Centrum Zwanenburg is klaar voor de kerst

Algemeen
Het Dorpshuis is opgeleverd.
Het Dorpshuis is opgeleverd. (Foto's: Peter Vreeswijk)

ZWANENBURG - Enkele weken geleden is de Dennenlaan, tussen de Zwanenburgerdijk en de Wilgenlaan, gerenoveerd. De opstelplaatsen voor het parkeren zijn nu aan de zijkanten gerealiseerd en nieuwe bomen en lantaarnpalen zijn geplaatst. Het dorpse karakter komt nu veel beter tot zijn recht. Tevens is een 30- km zone ingevoerd.

Saskia Vreeswijk

Alles is klaar, het Dorpshuis, het gebied er omheen en de Dennenweg. Het materieel heeft plaats gemaakt voor de kerstsfeer. Die is inmiddels al op de Dennenweg aanwezig, een aantal winkeliers heeft zelf ook kerststraatverlichting voor de deur staan. Traditiegetrouw heeft de Dorpsraad Zwanenburg-Halfweg ook weer de kerstboom laten plaatsen door het bedrijf van Robert Blom.

Tekst loopt onder de foto door


Ook de Dennenweg is klaar.

Het gedeelte Dennenlaan van de Wilgenlaan naar de Olmenlaan is al eerder gerenoveerd. Rest nog het gedeelte vanaf het dorpshuis tot de Troelstralaan. Dit is nog een groot ‘gatenpakhuis’.

Verder in de Dennenlaan, richting Kom, is het winkelarsenaal uitgebreid hetgeen de reuring in het dorp ten goede komt. Inmiddels is het dorpshuis ook opgeleverd en is beplanting aangebracht.