Laatste spurt inzamelactie Lionsclub

Algemeen
Een inzamelpunt voor de punten en munten.
Een inzamelpunt voor de punten en munten. (Foto: aangeleverd)

HAARLEMMERMEER - Voor de tiende keer spaart de Lionsclub de koffiepunten van Douw Egberts en oud en vreemd geld voor de voedselbank in Haarlemmermeer. Daar is nog tot 17 januari de tijd voor.

Gelijktijdig met de Douwe Egbertspuntenactie loopt ook de oud en vreemd geld actie mee.

Voedselbank 

Vorige actie leverde landelijk een record op van 99.000.000 punten die goed waren voor 204.000 pakken koffie. Haarlemmermeer leverde daar ruim 1.2 miljoen punten aan bij. Dat resulteerde dat er bij de Voedselbank Haarlemmermeer 2612 pakken koffie werden bezorgd. Het is voor mensen die wekelijks een voedselpakket ophalen een verrassing om er een aantal keren per jaar een pak Douwe Egberts koffie in te treffen.

De inzameling van oud en vreemd geld loopt ook al een aantal jaren parallel met de Douwe Egberts punten. Het verzamelde geld wordt gesorteerd door leden van de Lionsclub. Het overige wordt landelijk gedaan. Jaarlijks worden meer dan 1.2 miljoen munten en 25.000 bankbiljetten uit 160 landen ingezameld.

Per kilo

Het onherkenbare geld brengt ook nog eens 50 euro per kilo op, dat is inclusief de bijdrage door De Wilde Ganzen. De vorige actie bracht 103 kilo munten en een grote stapel bankbiljetten op. Met de opbrengst worden oogoperaties uitgevoerd, door Nederlandse oogartsen in Nepal. Voor 30 euro kan een blinde weer zien. 

De punten en munten kunnen ingeleverd op ongeveer 40 adressen in Haarlemmermeer; Halfweg, Badhoevedorp, Sloten en Osdorp, dorps- en buurthuizen van stichting Maatvast en bij Jumbo en Albert Heijn.