Het klimaat betreft de hele wereldbol.
Het klimaat betreft de hele wereldbol. ((Foto: Pixabay))

Hoofddorpse Klimaattop bij Stevens

HOOFDDORP - Boekhandel Stevens aan de Nieuweweg 63 nodigt vrijdag 12 april om 15.00 uur jongeren, hun ouders en geïnteresseerden uit om te praten over het klimaat tijdens een eigen Hoofddorpse klimaattop.

Eerst verzorgen twee auteurs op gebied van duurzaamheid een introductie. Daarna gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek en aan de slag. Hoe gaan zij ervoor zorgen dat het in ieder geval in Haarlemmermeer wél goed gaat? Toegang is vrij, aanmelden is gewenst en kan via info@boekhandelstevens.nl.

Auteurs

De eerste auteur die een introductie verzorgt, is Peter Pleijs die het boek 'Duurzaam is anders' schreef: 'Er gaat geen dag voorbij zonder dat we geconfronteerd worden met het woord duurzaam. Je komt het in alle media tegen: duurzaam ondernemen, duurzame energie, duurzame bouwmaterialen, duurzame kleding, duurzame biobrandstof. Maar wat wordt er eigenlijk mee bedoeld? En is iets eigenlijk wel zo duurzaam als wordt beweerd?' Voor bewustwording van de complexiteit van duurzaamheid en voor een systematische beschouwing en probleemaanpak heeft Pleijs een duurzaamheidsmatrix ontwikkeld met dertig aandachtspunten, die mensen helpt om duurzame keuzes te maken.

De tweede auteur is Mariette Carstens. Zij schreef het boek 'Circulaire economie. Maar liefst 75 Haarlemmermeerse projecten zijn er door Carstens op het gebied van duurzaamheid op de foto gezet aan de hand van een aantal termen die Carstens dagelijks tegenkomt in de krant: circulaire economie, duurzaamheid, opwarming van de aarde, VanGasLos, energietransitie, ecologische voetafdruk, grondstoffen schaarste, reststromen, plastic soep en zero waste. "Wat houden ze allemaal in, wat is al gerealiseerd en wat kan ik visualiseren?" vroeg zij zich af. Want de ontwikkelingen in de polder gaan hard. Elke dag verandert er wel iets.

www.boekhandelstevens.nl

Meer berichten