Mats Hoogland
Mats Hoogland ((Foto: Jasper Groen))

Column Mats - Beroemd

door Mats Hoogland

Ik heb nooit BN'er willen worden, maar in de beginperiode van het jaar begin ik altijd te twijfelen. Dan is namelijk 'Wie is de Mol?' op tv. Als echte 'molloot' kijk ik elke aflevering 17 keer terug en schrijf alles wat gezegd wordt als script, woord voor woord, over in m'n molboekje.

2,5 Maand lang ben ik vermist op straat als ik dag en nacht hints- en theorieënsites afstroom om bevestiging te zoeken bij mijn vermoedens. Dan heb ik er een heleboel voor over om af te mogen reizen naar een ver land om daar 9 andere spelers 24/7 in de gaten te houden en mezelf helemaal kapot te vreten van binnen, omdat ik maar niet kan ontcijferen wie het spelletje nu de hele tijd loopt te saboteren.

Naast 'WIDM' is er een tweede obsessie bijgekomen: 'De Slimste Mens'. Niks vind ik heerlijker dan keihard naar m'n tv schreeuwen hoe het lied heet waarmee Douwe Bob meedeed aan het Songfestival, of zoveel mogelijk informatie over een vlogger die de deelnemers niet kennen, waar ik tot teleurstelling van mezelf best veel over weet.

Maar misschien is het toch maar beter voor mezelf dat ik geen 'Prominente Nederlander' ben, aangezien ik denk dat ik toch behoorlijk voor schut zou staan als ik de naam niet weet van 33ste president van de Verenigde Staten of in welk jaar de Slag bij Waterloo was om vervolgens met 7 seconden de finale in te stappen. En misschien is het ook maar beter dat 2 miljoen kijkers niet zien hoe ik de eerste aflevering van 'Wie is de Mol?' naar huis wordt gestuurd, omdat ik per ongeluk al mijn jokers ben kwijtgeraakt. Op de bank zit je veiliger.

Meer berichten