De 19-jarige Litos werkt met veel plezier bij Lunchmaatjes.
De 19-jarige Litos werkt met veel plezier bij Lunchmaatjes. ((Foto: Maatvast))

Mooie start voor lunchmaatjes

NIEUW-VENNEP - Het nieuwe project in Het Ontmoetingscentrum in Nieuw-Vennep 'Lunchmaatjes' loopt goed. Het project is een (h)eerlijke samenwerking tussen Maatvast en Ons Tweede Thuis met als belangrijkste ingrediënten: ontmoeten, samen lunchen en het opdoen van werkervaring.

De 19-jarige Litos weet er inmiddels alles van. Hij is bijna elke donderdag in Het Ontmoetingscentrum en dat is niet alleen om kok Eef een handje te helpen in de keuken en de tafels te dekken. Litos is er tussen de middag ook om iedereen welkom te heten, bestellingen op te nemen van de bezoekers en om de lunch te serveren en af te rekenen. Dat laatste is een bescheiden 3,50 euro. Daarvoor mag de bezoeker kiezen uit twee smaken soep en diverse broodjes met beleg.

Litos doet zijn werk met heel veel plezier. Het Ontmoetingscentrum aan het plein waar elke donderdag de markt staat, is een gezellige plek om te werken. "Het is ook leuk, omdat je het samen doet en omdat je ziet hoe bezoekers bij Lunchmaatjes genieten van een lekkere lunch."

Initiatiefnemers Maatvast en Ons Tweede Thuis zijn dan ook blij met Lunchmaatjes. Maatvast ziet hoe Lunchmaatjes mensen bij elkaar brengt in Het Ontmoetingscentrum aan de Elemastraat 65. En Ons Tweede Thuis heeft er, naast de reguliere dagbesteding, een mooie werkervaringsplek bij gekregen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Ontmoeten en verbinden

Petra Zwetsloot, beheerder van Het OC: "In Het Ontmoetingscentrum gaat het om ontmoeten en verbinden. Samen lunchen is daarvan een goed voorbeeld." Manuela van Keulen, jobcoach OTT, vult aan: "Lunchmaatjes laat heel goed zien dat mensen met een arbeidsbeperking midden in de maatschappij passend werk kunnen doen."

Het project Lunchmaatjes is wekelijks op de donderdag van 12.00 tot 13.30 uur. Kosten voor het gebruiken van de lunch zijn 3,50 euro.

www.stichtingmaatvast.nl

Meer berichten