De gymzaal als circustent bij 't Venne.
De gymzaal als circustent bij 't Venne. ((Foto: Basisschool ’t Venne))

Groot feest op jarige 't Venne

NIEUW-VENNEP - Basisschool 't Venne kan terugkijken op een mooie week. Van 13 tot en met 17 mei was het namelijk feest op de school die haar 15-jarig jubileum vierde. Er werd groots uitgepakt. De jubileumweek had als thema 'Het circus'.

"Hooggeëerd publiek"

De hele week stond bol van de activiteiten. Maandag was er een grootse opening met clowns bij de ingang. Ook werd een speciale jubileumvlag gehesen op het schoolplein. 's Ochtends stond nog een aantal vakken op het programma, 's middags mochten de kinderen hun creativiteit botvieren op knutselwerkjes die te maken hadden met het circus.

Circuspiste

Dinsdag was een bijzondere dag. Echte circusartiesten brachten een bezoek aan 't Venne en leerden de leerlingen de fijne kneepjes van het vak. In de ochtend gaven de artiesten zelf nog een show weg. Vervolgens studeerde elke groep een eigen act in die 's middags tijdens een echte circusshow werd getoond. Er waren onder meer acrobaten, mimespelers, jongleurs en clowntjes. Voor de show was een echte circuspiste gecreëerd in de gymzaal. Het zag er prachtig en professioneel uit. In een uur passeerden diverse disciplines de revue.

De leerlingen trokken woensdag door de wijk tijdens een vossenjacht. Een tocht langs twaalf vossen leverde uiteindelijk het woord 'circusparade' op.

Schoolreis

De feestvreugde werd donderdag compleet. Die dag ging 't Venne namelijk op schoolreisje. De onderbouw trok naar speelpark De Goudvis in Sint Maartensvlotbrug, de middenbouw ging naar het Rotterdamse recreatiepark Plaswijckpark en de bovenbouwleerlingen beleefden een leuke dag in attractiepark Duinrell in Wassenaar. Het weer werkte, net als de hele week eigenlijk, goed mee.

De slotdag van de jubileumviering stond in het teken van de schooltentoonstelling. De gemaakte knutselwerkjes werden vrijdag 17 mei geëxposeerd. Die trokken veel bekijks, van zowel leerlingen als hun ouders. Ook werd een film over de circusacts van dinsdag, gemaakt door een leerkracht, vertoond.

Zo kwam er een einde aan een week vol vermaak op basisschool 't Venne. Het feest werd met elkaar gemaakt en leerkrachten, leerlingen én hun ouders kijken terug op een zeer geslaagde jubileumviering.

Meer berichten