(Foto: Rowin van Diest)

Fotoreportage Motocross Nieuw-Vennep

NIEUW-VENNEP - Op het crossterrein naast het spoor, langs de Oosterdreef, was vrijdag 14 en zaterdag 15 juni de 29ste editie van Motocross Nieuw-Vennep.

De Motocross in Nieuw-Vennep vormt niet alleen al jaren de traditionele opening van de feestweek in het dorp, het is ook een van de grootste wedstrijden voor amateurcrossers in Nederland. De races in de Haarlemmermeerse polder zijn dan ook erg populair onder crossers. En onder publiek, bleek afgelopen weekend.

Het weer zat helaas niet helemaal mee. Iets dat normaal gezien niet snel een probleem is bij een cross. Maar er was zo veel regen gevallen, dat de wedstrijden van zaterdagmorgen moesten worden afgelast. Het parcours was te modderig en daardoor te gevaarlijk om te starten. Gelukkig kwam het zonnetje in de loop van zaterdagmorgen door waardoor de rest van het programma doorgang kon vinden. Veel kijkers waren zo wijs geweest om thuis iets langer voor hun schoenenkast te blijven staan om uiteindelijk te besluiten laarzen aan te trekken. Geen overbodige luxe.

Meer berichten