Leden van Roparunteam Hollander, medewerkers van Roparun en Netwerk Palliatieve Zorg Amstelland & Meerlanden en Bardo rondom het koppelbed.
Leden van Roparunteam Hollander, medewerkers van Roparun en Netwerk Palliatieve Zorg Amstelland & Meerlanden en Bardo rondom het koppelbed. ((Foto: Kees van der Veer Hoofddorp))

Roparun reikt koppelbed uit aan hospice Bardo

HOOFDDORP - Teamleden van Hospice Bardo ontvingen donderdag 11 juli uit de opbrengst van de estafetteloop Roparun een koppelbed. Dit bed zorgt ervoor dat een éénpersoons hoog / laag zorgbed in een handomdraai kan worden veranderd in een volwaardig tweepersoonsbed.

Laatste dagen letterlijk dicht bij elkaar kunnen zijn

"Een langgekoesterde wens van het zorgteam is uitgekomen nu we het koppelbed aan onze gasten kunnen aanbieden. En er is al dankbaar gebruik van gemaakt door een patiënte en haar echtgenoot", zegt Martine Zandberg, verpleegkundige en zorgcoördinator in het hospice.

Karin de Geus-Stokkel, zorgvrijwilliger bij Bardo en deelnemer aan de Roparun met Team Hollander: "Toen duidelijk werd tijdens een informatieavond van Roparun voor deelnemers, dat van de opbrengst onder meer koppelbedden gedoneerd werden, dacht ik meteen aan ons hospice. Eerder die dag tijdens mijn dienst als zorgvrijwilliger in het hospice had ik nog gezien dat een naaste dicht tegen een patiënt was aan gekropen in bed om maar zo dicht mogelijk bij elkaar te kunnen zijn, en hoezeer het behelpen was in een zorgbed met zijn tweeën. Daarom vind ik het koppelbed een heel groot geschenk."

Roparun-team Hollander zette zich samen met het Netwerk Palliatieve Zorg regio Amstelland en Meerlanden in om via Roparun een koppelbed aan te kunnen schaffen voor het hospice.

Elkaars warmte voelen

Het koppelbed bestaat uit een frame met een speciaal koppelmatras. Het is een logeerbed voor mensen die graag samen willen zijn in een zorgomgeving. Hierdoor kunnen mensen in de laatste fase van het leven letterlijk elkaars warmte voelen. Geliefden kunnen heel dicht samen zijn, kinderen bij hun ouders of ouders bij hun kind.

Roparun

Tijdens het Pinksterweekeinde liepen 368 teams van Roparun in estafettevorm vanuit Hamburg en Parijs naar Rotterdam om geld op te halen. Het opgehaalde geld gaat naar instellingen, goede doelen en projecten die zich inzetten om de best mogelijke kwaliteit van leven te kunnen bieden bij een ongeneeslijke ziekte.

Meer berichten